Ljiljana Đurašković: Poslednji vapaj

December 13, 2013   | Ngjarjet - Events

Ljiljana Djuraskovic-UlcinjPoslanik Demokratskog fronta iz Ulcinja Ljiljana Đurašković podržala je zahtjeve radnika da im se isplate zaostale zarade. Ona je kazala da duboko žali što radnici Centra za kulturu štrajkom moraju da ostvaruju svoja Ustavom zagarantovana prava.
– Odnos prema zaposlenima u ovoj instituciji je realna slika odnosa našeg društva prema kulturi koja predstavlja cjelokupni niz materijalnih i duhovnih dobara stvaranih generacijama. Zaposleni su odavno ukazivali na loše uslove rada i tešku materijalnu situaciju, ali niko nije reagovao. Sada su prinuđeni na poslednji vapaj – štrajk glađu – kazala je Đuraškovićeva.

Izvinjenje građanima, posebno đacima
Više građana i učenika vratilo se juče neobavljena posla iz biblioteke. Naišli su na zaključana vrata i natpis da je u toku generalni štrajk i da Centar za kulturu, odnosno biblioteka, ne radi.
– Najviše nam je žao građana. Posebno se izvinjavamo djeci, odnosno učenicima koji dolaze da posude knjige, a ne mogu to da učine – kazala je predsjednica Sindikata Ljiljana Janinović.

Izvor: DAN