Asocijacija mladih SNP Ulcinj poziva građane da dobro razmisle kome će dati svoj glas

December 16, 2013   | Ngjarjet - Events

ASOCIJACIJE MLADIH SNP ULCINJUkoliko Predsjednik Opštine Ulcinj i njegov nadaleko poznati ekspertski tim misle da građani Ulcinja imaju kratko pamćenje i da brzo zaboravljaju, onda su u opasnoj zabludi. Zato Asocijacija mladih SNP Ulcinj želi da podsjeti javnost na hronologiju onog što je uradila lokalna vlast u proteklom periodu.Na dan svečane sjednice, kada je inaugurisana nova lokalna vlast u septembru 2011. godine, u naselju “Bijela Gora” izbio je požar. On je srećom brzo ugašen i nije prouzrokovao veću štetu. Međutim, šteta koju je od toga dana Ulcinju i njegovim građanima pravila novoizabrana vlast, teško će biti sanirana.

Nedugo nakon toga, čelni čovjek grada zatvara opštinsku arhivu i započinje istragu poslovanja prethodne uprave. Šta je njegov istražni tim tada otkrio, sa kojim ciljem je sve urađeno, protiv koga je sve bilo usmjereno i koga je trebalo zastrašiti, ostala je velika nepoznanica i misterija za sve građane ovog grada.

Počinju priče o administrativnoj i kadrovskoj konsolidaciji i uvođenju pripravnika, mladih ljudi u sistem upravljanja. Tako je i sam prvi oglas za prijem pripravnika – diplomiranog turizmologa, izazvao velike kontraverze. Naime, po pomenutom oglasu trebao je biti izabran najbolji kandidat po svim traženim uslovima. Ali kako je vrh opštinske oligarhije lobirao za svog favorita, koji je inače imao daleko slabije reference, od drugog prijavljenog kandidata, učinjen je nečastan kompromis. Taj oglas je poništen, a u radni odnos nije primljen niti jedan od dva prijavljena. Obećanja da će zaposliti mlade, stručne snage u opštinskoj upravi, očigledno su bila samo bacanje prašine u oči javnosti.

Brojni su primjeri zloupotrebe službenih ovlašćenja Predsjednika Opštine i njegovih saradnika u politici zapošljavanja u lokalnoj upravi. Umjesto da im polazni kriterijumi budu obrazovanje, stručnost, iskustvo u radu na poslovima u upravnoj administraciji, kod njih su prevagnuli nepotizom, rodbinske, partijske, prijateljske i druge veze.

Kada bismo se bavili predizbornim obećanjima gradonačelnika i ekipe oko njega, bilo bi materijala za pisanje jedne obimne publikacije. No biće vremena i za to, a njegova obećanja da će graditi hotele, sportske hale, aerodrome za sportske avione…, prohujala su sa vihorom.
Asocijacija mladih SNP Ulcinj upozorava građane da dobro razmisle 26.januara 2014.godine, kome će dati svoj glas. Ako je aktuelno opštinsko rukovodstvo za samo 26 mjeseci, većinom vuklo loše poteze, šta bi onda tek radili da im građani, kojim slučajem, ponovo ukažu povjerenje?!

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
ASOCIJACIJE MLADIH SNP ULCINJ