Mladi SNP Ulcinj: Konkretni primjeri selektivnog zaposljavanja u Ulcinju

December 17, 2013   | news

Mladi-SNP-UlcinjSlučajevi zloupotrebe položaja pri zapošljavanju u Ulcinju

Nazif Cungu, koji sjedi u stolici predsjednika Opštine Ulcinj, neargumentovano je reagovao na navode iz Saopštenja za javnost Asocijacije mladih SNP Ulcinj od 16.12.2013.godine.S tim u vezi upoznajemo javnost sa pojedinačnim slučajevima zloupotrebe položaja pri zapošljavanju svojih kadrova.Najsvježiji primjer nepotizma u vrhu lokalne vlasti je Oglas koji je objavljen 30. novembra 2013. godine, za radno mjesto Savjetnik za medije u Kabinetu Predsjednika, a koje je rezervisano za kćerku Potpredsjednika vladajuće partije „FORCA“,inače bivšeg potpredsjednika Opštine i sadašnjeg predsjednika UO JP „Morsko dobro“.

U martu mjesecu tekuće godine istekao je pripravnički staž za 10 pripravnika od kojih su u radni odnos na neodređeno vrijeme primljena dva, a na određeno treći pripravnik. Ova dva pomenuta pripravnika su posebna priča jer je jedna koja radi u Sekretarijatu za komunalne djelatnosti, inače bliska rođaka Sekretara tog sekretarijata za vrijeme obavljanja pripravničkog staža postavljena za člana Komisije za saobraćaj,a nakon toga i Komisije za izbor najpovoljnijeg ponuđača pri davanju u zakup privremenih lokacija, a nakon obavljenog pripravničkog staža postavljena za Višeg savjetnika u tom sekretarijatu.

Drugi pripravnik čiji je otac istaknuti član i lični prijatelj Cungua,postavljen je za samostalnog savjetnika u Kabinetu, iako ni do dana današnjeg nema položen stručni ispit za rad u državnom organu.

Treća pripravnica, rođena sestra Šefa računovodstva i rođaka potpredsjednika FORCE i poslanika u Skupštini Crne Gore, po isteku pripravniškog staža, takođe je ostala u radnom odnosu.

Pored navedenog neistiniti su navodi Nazifa Cungua iznijeti u ”Dnevnim novinama” da su otpustili čak 32 radnika iz Opštine. Zapravo radi se o licima kojima je radni odnos prestao po sili zakona zbog odlaska u penziju.

A nakon raspisivanja lokalnih izbora objavljeni su oglasi u JP „Vodovod“i SO Ucinj za prijem novih radnika u radni odnos, iako je to najstrožije zabranjeno Zakonom o finansiranju političkih partija, a Cungu tvrdi da otpušta radnike. Možda, partijski nepodobne i neposlušne.

REAGOVANJE ASOCIJACIJE MLADIH SNP ULCINJ