Miljazim Mustafa: Cunguu rok do ponedjeljka

December 20, 2013   | news

Miljazim MustafaPredsjednik Skupštine opštine Ulcinj Miljazim Mustafa izjavio je juče da je kolegijum lokalnog parlamenta dao rok predsjedniku opštine Nazifu Cunguu da do ponedjeljka, 23. decembra, podnese zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine.
– Na toj sjednici treba donijeti odluke o utvrđivanju broja odbornika u narednom sazivu SO Ulcinj i finansiranju lokalnih izbora. Takođe, predsjednik mora donijeti odluku o izmirenju obaveza prema odborničkim klubovima i svih naknada odbornicima – kazao je Mustafa na konferenciji za novinare i dodao da će u suprotnom vanrednu sjednicu Skupštine sazvati odbornici svojim potpisima, te da će se na njoj utvrditi i odgovornost predsjednika opštine.
– Donošenje ovih odluka je neophodno kako čitav izborni proces ne bi bio doveden u sumnju. Moguće je da nekome upravo to i odgovara – naglasio je Mustafa. Upitan da li se u tom slučaju može očekivati i razrješenje Cungua, odgovorio je: – Ne znam. Svašta može biti. Mustafa je podsjetio da je još 2. decembra uputio urgenciju predsjedniku opštine, kojom je tražio da on sazove vanrednu skupštinu, ali se Cungu po tom pitanju još nije oglašaao.
M.K.

Izvor: DAN