Reagovanje SNP-a na saopštenje Kabineta predsjednika opštine

December 21, 2013   | Ngjarjet - Events

SNP-UlcinjTrabunjanje odlazeće vlasti
Vaše neznanje i podmetanje se vidi na svakom koraku. „Uvažena gospodo“, vaše tumačenje zakona, nema primjera nigdje na svijetu. U vašem saopštenju je karakteristično da pokušavate da na jedan vulgaran način, sakrijete sva nepočinstva koja ste učinili građanima Ulcinja, u periodu vaše vladavine. Svakako je jasno da na taj način najbolje govorite o sebi samima. Jer, to ko su oni koji predstavljaju SNP u Ulcinju i što je politika naše Partije, građani Ulcinja dobro znaju i vi to svojim bljuvotinama, koje su za vas potpuno primjerene, svakako ne možete promijeniti.
Karakteristično za vaše reagovanje je i to da izbjegavate da odgovorite na naše navode koji se tiču flagrantnih zloupotreba službenog položaja vaših najistaknutijih izvođača radova na terenu.
Da vam ih još jednom pomenemo.

1. Sekretar za društvene i upravne poslove izabran i za referenta za sport, pa sada ima dva rješenja o radnom odnosu. Znalački nema što!
2. Sekretar za komunalne poslove, raspisao konkurs za prijem savjetnika u svom sekretarijatu, na koji se sam prijavio.
3. Nepotizam vam nije ni kada u Javnom preduzeću direktor zapošljava svoju kćerku u kojem već radi njegova supruga i njena majka.

Iz vašeg reagovanja ne može se zaključiti da li imate ili nemate Glavnog administratora, vjerovatno ste zaboravili da je jedini administrator od kada ste vi na vlasti, početkom tekuće godine podnio ostavku i da saglasnost na odluku o izboru novog treba da da Skupština opštine Ulcinj. Pa ako ste u međuvremenu mimo zakonskih propisa, ne pitajući SO Ulcinj, nekoga i postavili, obavijestite građane da za vas ne važe zakoni, pa možda i oni uzmu to pravo da se i oni na isti način ponašaju. To bi svakako izazvalo konfuziju, ali ne mnogo veću od ove koju ste vi i vaši ortaci, napravili ovom gradu. Svakako u tom slučaju bila bi manje izražena selektivnost i dvojni aršini koje su uz nepoštovanje zakona glavne karakteristike ove vlasti. Zaboravili ste „gospodo“ iz izvršne vlasti da ste 11.06.2013. godine potpisali Sanacioni plan za opštinu Ulcinj sa Vladom Crne Gore. Zaboravili ste mnogo toga da kažete jer vam sve na što smo vam svih ovih godina argumentovano ukazivali, pravi ozbiljan problem. Vi „gospodo“ iz odlazeće vlasti ne znate ni da su nespojive funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, ne znate ni to da Predsjednik opštine u odsustvu ne bi trebalo da deponuje potpis svom savjetniku i odborniku u lokalnom parlamentu. Uz to nijesmo sigurni da bi bilo kome deponovao potpis svoje firme.

Pri samom kraju vašeg reagovanja, kažete: „Tačno je da ste nam poslali sve moguće inspekcije, ali ni jedna nije pronašla ni jednu nezakonitost, inače ne sumnjam da bi ste brzo potrčali da obavijestite javnost“. Pa „gospodo“ podmetači, vi ste upravo oni koji ste svih ovih godina pokretali „anonimne tužbe“ protiv svojih političkih protivnika.
Denuncijacija i podle prizemne igre su svih ovih godina karakterisale najveći broj vaših najodgovornijih funkcionera i po tome ste poznati i šire od Ulcinja.
Vaša karakteristika i osnova vašeg rada je konzistentno trabunjanje o dovođenju investitora, u kojima samo po nekad, zavisno od toga na kojem se mediju oglasite, ti investitori budu iz različitih država, nekada su investitori iz Turske, a nekada te iste investicije treba da sprovedu Španci. Istina je da postoje zainteresovani investitori koje ste vi uspjeli da otjerate svojom nesposobnom administracijom i namećanjem da zainteresovane investitore vodite na svoju imovinu za koju ste uz pomoć svojih saveznika na državnom nivou obezbijedili potrebnu plansku dokumentaciju i zbog čijih usluga pokorno stojite kao sluge, iako ste ih u kampanji, koju ste vodili 2010. godine , „žestoko“ napadali i najvećim dijelom zbog toga dobili veliki broj glasova građana Ulcinja. Tada ste građane prevarili i opet to pokušavate, samo na drugačiji način, sada govorite da bez tih koje ste optuživali da su Ulcinj doveli u žalosno stanje, ne možemo preživjeti.

Mi znamo da je vaš cilj da SNP stavite na ono mjesto gdje joj po ničemu ne pripada i svakako je prošlo vrijeme kada ste donekle i uspijevali da prevarite građane Ulcinja. Vaša politika i politika vaših partnera iz okruženja, mnogo više odgovara onome kako ste vi nas htjeli da okarakterišete. I to je poznato svim građanima, a poznato je i koje ste to partnere u okruženju birali.
I na kraju preporuka, zaposlite još jednog savjetnika u vašem kabinetu, jer je sasvim vidno da vam je lektor neophodan i pravo je čudo da kod tako brojnog kabineta nijeste i do sada zaposlili nekog ko aktivno vlada službenim jezikom, po našem, skromnom mišljenju, ne stojite mnogo bolje ni sa jezikom u službenoj upotrebi.

Drago nam je što ste odlučili da prekinete komunikaciju sa nama, jer SNP nerado komunicira sa nekulturnim neznalicama. Na našu žalost, ponekad, nikada inicirano sa naše strane, zbog stanja svijesti određenih politikanata budemo primorani

Izvor: SNP Ulcinj