Premijerski sat- Abazović: Solana je pokušaj pljačke stoljeća – Video

December 23, 2013   | news

Dritan-AbazovicAbazović Đukanoviću: “Zašto je Solana privatizovana kroz berzu, a ne tender? Ona je svjesno gurnuta u stečaj zbog duga od 14 hiljada eura. Ako je autoput projekat stoljeća, onda je Solana pokušaj pljačke stoljeća”, istakao je Abazović, dodajući imena još sumnjivih privatizacije u Ulcinju”.

 

Poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović pitao je na albanskom jeziku na premijerskom satu predjsednika Vlade koje aktivnosti će preduzeti Vlada u cilju bolje iskorišćenosti privrednih i prirodnih resursa u opštini Ulcinj uz obrazloženje da su određene kompanije i lokacije od vitalnog značaja za razvoj Ulcinja privatizovane, ali takve privatizacije nisu donijele najavljene efekte,već suprotno, smanjeni su privredni i turistički kapaciteti i izostale su predviđene investicije.

“Zašto je Solana privatizovana kroz berzu, a ne tender? Ona je svjesno gurnuta u stečaj zbog duga od 14 hiljada eura. Ako je autoput projekat stoljeća, onda je Solana pokušaj pljačke stoljeća”, istakao je Abazović, dodajući imena još sumnjivih privatizacije u Ulcinju”.

Abazović je pitao premijera ako imamo neodgovorne investitore, zašto ne raskine takve ugovore.

“Da li zato što ste napravili jedan most i regionalnu deponiju treba da budemo zahvalni ?  A pritom ste 23 godine isisavali sve što je moguće da se isisa kroz Morsko dobro.  Novac ste isisavali, a čak se i pijesak krao sa Velike plaže. To je klasično zamagljivanje istine. Vi ste predsjednik naše Vlade, vi ste sve to mogli da zaustavite”naglasio je on.

Premijerski sat , Skupština Crne Gore -23.12.2013.godine

Pozitivna Crna Gora

YouTube Preview Image