Draga:Nema kompenzacije za muzičku Školu od Ministarstva prosvjete

December 25, 2013   | news

Nail-Draga-1JP CENTAR ZA KULTURU

NP QENDRA E KULTURËS

Ulcinj-Ulqin

Br./Nr.sluzbeno

25.12.3013

Konferencija za medije

Izmedju Centra za Kulturu i Ministarstva prosvjete postoji jedno pitanje koje  do  danas nije riješeno i to ne našom krivicom već isključivo Ministarstva prosvjete. Riječ je o prostorijama koje koristi Škola za osnovno muzičko obrazovanje u površini od 272m2, bez nijednog Rješenja ili ugovora od 18.5.2010.godine.

S tim u vezi na sjednici Upravnog Odbora Centra za kulturu 24.6.2013.god. donijeta je odluka da se pripremi Ugovor koji će  potpisati predstavnici   Centra za kulturu  i Minsitrastva prosvjete, a  ukoliko se taj ugovor ne potpiše onda prestavnici Skole za muzičko obrazovanje treba da napuste prostorije. Ja sam pripremio Ugovor  koji sam predao u arhiviu Ministartsva prosvjete u Podgorici dana 13.9.2013.god  sa rednim  brojem  protokola 01-3375/2. U Ugovoru su pisane obaveze Ministarstva  prosvjete za  isplatu duga za kiriju za školsku 2010/2011, 2011/2012 i 2012/2013 godinu  u  iznosu od 20.000.00 eura, dok za školsku 2013/2014 godinu treba da se pripremi poseban ugovor.

Iako je postignut dogovor sa savjetnicom ministra da se potpiše  Ugovor  do ovog momenta nemamo nijedan odgovor od  strane Ministarstva prosvjete.  Takvo ponašanje od strane pomenutog ministarstva  jasno govori  da Škola za muzičko obrazovanje koristi naše prostorije bez ugovora od 18.5.2010.god. što prestavlja slučaj bez presedana u demokratskom svijetu.

Informišemo javnost  ovim povodom da kao i prije tako i sada Centar za kulturu  pokriva troškove vode i komunalija za Školu za osnovno muzičko obrazovanje bez kompenzacije. Ovakav postupak Ministarstva prosvjete ne može se ničim opravdati, jer kada  postoje  finansijska sredstva  za investicije u drugim sredinama u Crnoj Gori i to u milionima eura, onda  se moraju naći sredstva  za plaćanje kirije koja je veoma niska. Mi se čudimo za takav neozbiljan pristup  za jedno ovakvo ozbiljno pitanje od strane Ministarsva prosvjete. Jedan takav pristup ne ide na čast Ministarstva prosvjete i Vlade Crne Gore. Ali, ipak na kraju očekujemo da se ovo pitanje riješi konsenzusom koji će biti u obustranu korist, u suprotnom bićemo premorani da preuzmemo druge mjere koje nijesu dio naše etike.

 

Direktor

Dr.Nail  Draga