Dritan Abazović: Ulcinj da bude lokomotiva turističke privrede

January 5, 2014   | news

Dritan-AbazovicPoslanik Pozitivne Crne Gore, Dritan Abazović, za Kodex kaže da očekuje da će PCG ostvariti dobar rezultat na lokalnim izborima u Ulcinju. Poručuje da neće obećavati ništa osim predanog rada, transparentnosti i iskenog psristupanja javnom poslu. Za Ulcinj kaže da treba da bude lokomotiva turističke privrede cijele zemlje i prava Meka za investicije i inovacije u turizmu.

“Očekujemo dobar rezlutat na izborima, prije svega što je Ulcinj grad u kome su zbog njegove specifičnosti izbori uvjek makar malo zanimljiviji nego u ostalim opštinama. Mi smo okupili mladu ekipu, koja je spremna da radi za dobrobit svih građana i koji do sada nijesu bili aktivni politički. Imamo zavidan ljudski potencijal i jedina smo stranka koja suštinski nudi nešto novo u Ulcinju. Nadamo se da će to prepoznati i birači i da će pozitivno reagovati na tu činjenicu”, poručuje Abazović.

Naš sagovornik kaže da se Pozitivna Crna Gora razlikuje od ostalih, što znači da neće obećavati ništa, osim predanog rada, transparentnosti i iskrenog pristupa javnom poslu.

“Nećemo širiti demagoogiju niti govoriti o megalomanskim projektima. Pozitivna u Ulcinju ima realan i ostvariv program koji je satkan iz nekoliko reformskih poduhvata koji će umnogome promjeniti sliku grada i njegovu adminstraciju. Sigurna sam da će naš program biti dobro prihvaćen od strane građana i da će iz njega biti lako uočljivo šta Pozitivna može promjeniti i to u realtivnom kratkom roku. Naš fokus će biti na ekonomskom razvoju i očuvanju autenitčnosti grada Ulcinja, što će jasno biti predstavljeno kroz program”.

Na pitanje da li se može unaprijediti turistička ponuda Ulcinja, Abazović jasno kaže: “Naravno da može”.

“Prosto treba biti vrlo zlonamjeran ili antologijski netalentovan da bi turistički potencijal Ulcinja bio ovakav kakav je sada. Smatramo da je to poražavajuće za sve građane Ulcinja, ali i Crne Gore. Ovaj grad treba da bude lokomotiva turističke privrede cjele zemlje i prava Meka za investicije i inovacije u turizmu. Za tako nešto nije potrebna ni neka pretjerana pamet, za početak dovoljno je iskreno voljeti ovaj grad i živjeti u skladu sa njegovom prirodom i istorijom”.

Izvor: Kodex.me