Dritan Abazović: Tužilac da ispita Cungua i Resulbegovića

January 13, 2014   | news

Nazif-Cungu-Selim-Resulbegovic-1Poslanik Pozitivne Crne Gore i nosilac liste te stranke na izborima u Ulcinju Dritan Abazović smatra da tužilaštvo mora da pokrene istragu protiv predsjednika i potpredsjednika ulcinjske opštine, Nazifa Cungua i Selima Resulbegovića, nakon što su njih dvojica u subotu veče javno razmijenili teške optužbe za korupciju.

On je Danu rekao da nakon subotnje debate na lokalnoj televiziji Teuta niko normalan više ne treba da ima dilemu o dešavanjima u vrhu ulcinjske vlasti.

„Desio se nevjerovatan skandal, koji je nazapamćen na lokalnoj političkoj sceni Crne Gore. Naime, potpredsjednik opštine i šef lokalnog SDP-a Selim Resulbegović je javno optužio gradonačelnika Nazifa Cungua (Forca) da je na lokalitetu Šasa sebi pribavio na hiljade kvadrata državnog zemljišta. Takođe, koruptivnim radnjama je mijenjao zone kako bi sebi umanjio takse, a kompletiranje parcele takođe je vršeno na sumnjiv način, što je prikazano i u dokumentima“, kazao je Abazović..

Cunguu je, kako ističe, odgovorio protivoptužbama, govoreći da je njegov bivši prvi saradnik zapravo nelegalno ucrtavao sebi objekte, čija je visina bila sporna, te da je zaintresovane investitore koji su željeli da grade u Ulcinja odvodio u svoj biro i agenciju za prodaju nekretnina, koju je osnovao, i obećavao im razne olakšice vezane za plansku dokumentaciju.

„Ako poslije ovoga tužilaštvo ne pokrene istragu protiv obojice, biće to jasan znak da tužilaštvo u Ulcinju i ne postoji. Ovaj skandal dovoljno govori o kredibilitetu ljudi koji su vodili grad u prethodne dvije godine. Ako ovome dodamo i trećeg lidera koji je njihov koalicioni partner, poslanika Fatmira Đeku koji od ranije ima sedam krivičnih prijava, i koji je za godinu dana vršenja funkcije direktora JKP napravio milionske dugove i zaposlio pred parlamentarne izbore na stotine radnika koji su kasnije otpušteni, mozaik dobija sliku u cjelini“, upozorio je Abazović.

Naveo je da Ulcinj i njegovi građani nijesu ovo zaslužili i da moraju učiniti sve da njihovi predstavnici budu dostojni svojih funkcija.

Izvor: CDM