Uspjeh Pozitivne na lokalnim izborima Ulcinja

January 27, 2014   | news

Uspjeh Pozitivne na lokalnim izborima UlcinjaPrema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora održanih 26. januara, Pozitivnu Crnu Goru će u SO Ulcinj predstavljati dva odbornika.

Biračka mjesta su bila otvorena od 7 do 20 časova, a glasačko pravo imalo je 19.169 rađana. Svoje pravo iskoristilo je 63,1 odsto upisanih birača.

Za Pozitivnu Cmu Goru na jučerašnjim izborima glasalo je 679 birača što je za oko 60 glasova više nego na parlamentarnim izborima (615).

Uspjeh Pozitivne na lokalnim izborima je veći ako se ima u vidu da je na parlamentarnim izborima bila veća izlaznost.

Pozitivna Crna Gora saopštila je tokom izbornog dana da je uložila 12 prigovora zbog navodnih nepravilnosti na biračkim mjestima nakon što je predsjednik Opštinske izborne komisije u Ulcinju Jakup Murati kazao da je do 18 časova podnesen jedan prigovor – SAOPŠTENJE 26.januar.

Iz Izbornog štaba Pozitivne su naveli da je postojao veliki broj neregularnosti i drastično povećanje podnesenih zahtjeva u odnosu na prethodne lokalne izbore – SAOPŠTENJE 26.januar.

Predsjednik OO Ulcinj Dritan Abazović kazao je da je ta partija uočila brojne nepravilnosti i da nije potpisala nijedan zapisnik.

“Glasalo se putem pisma bez autentičnih potpisa na nekoliko biračkih mjestakao što su Dječji vrtić “Solidarnost” i “Komunalno preduzeće”. Zbog ukupnog stanja i atmosfere koja nije primjerena zrelom demokratskom društvu, nijesmo potisali zapisnike ni na drugim mjestima gdje nije bilo nepravilnosti”, kazao je Abazović.

Izvor: Pozitivna Crna Gora