Siništaj: Spremni za koaliciju sa Pozitivnom i SDP-om

January 28, 2014   | Ngjarjet - Events

Vaselj SinistajPredsjednik Građanske inicijative Vaselj Siništaj rekao je da je spreman da podrži koaliciju Pozitivne Crne Gore i Socijaldemokratske partije pred podgoričke izbore, ali da te dvije stranke moraju da podrže zahtjeve za stvaranje opštine u Tuzima.

Siništaj je saopštio da očekuje da i druge albanske nacionalne partije podrže SDP i Pozitivnu ako bi one podržale rješenje koje bi vodilo davanju Tuzima statusa punopravne opštine.

“U prvom redu, odluka o evetualnoj podršci novoj koaliciji neće zavisiti isključivo od Albanaca, i to je sada važno reći. Zavisiće od toga šta će SDP i Pozitivna Crna Gora odlučiti kada su u pitanju naši legitimni zahtjevi, na čije ispunjenje čekamo više od decenije”, rekao je Siništaj Danu.

On se, kako je kazao, nada da će ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević uspjeti da napravi pomak kada je u pitanju rješavanje statusa Tuzi, navodeći da su konkretni koraci u ispunjavanju zahtjeva da Tuzi dobiju status opštine uslov da budu dio nove, državotvorne koalicije.

“Ako toga ne bude, možemo biti svoji na svome i da se držimo po strani. Mi smo spremni da pravimo političke dogovore. Želimo da bude jasno da je ovo vrijeme kada hoćemo da nešto učinimo za sebe. Dobro je što je napravljena ova nova koalicija, to jeste pozitivan iskorak, potez u pravom smjeru, ali nama to nije sve”, rekao je Siništaj.

Prema njegovim riječima, njima su potrebni pomaci na koje čekaju deceniju i više.  “Otvoreni smo za razgovor sa onima koji hoće da nam daju više od onoga što nam se sada nudi, koji će nam dati ono što nam pripada, i koji nas neće pustiti da i dalje prosimo naša prava”, poručio je Siništaj.

Izvor: RTCG