DN za Ulcinj: DPS dogovorio koaliciju sa “Zajedno za budućnost Ulcinja” i sa DUA

January 28, 2014   | news

OPSTINA-ULCINJ-KOMUNA-ULQINITDPS dogovorio koaliciju u Ulcinju

Demokratska partija socijalista (DPS) formiraće vlast u najjužnijoj crnogorskoj Opštini sa koalicijom Zajedno za budućnost Ulcinja i Demokratskom unijom Albanaca (DUA), saznaju Dnevne novine.

Prelimirni rezultati pokazuju da je na na izborima u Ulcinju DPS osvojio devet mandata, Forca osam, koalicija Zajedno za budućnost Ulcinja, koju čine Demokratska partija-Demokratski savez i Perspektiva sedam, DUA tri, SDP i Pozitivna po dva, DF i SNP po mandat.

Ukoliko najave budu tačne, pišu Dnevne novine, manji koalicioni partner DPS-a na državnom nivou Socijaldemokratska partija biće opozicija u Ulcinju, kao što se desilo i nakon lokalnih izbora u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju.

“U Ulcinju je pobijedila građanska partija. Ono što dalje slijedi jeste da nakon formiranja vladajuće koalicije u našem najjužnijem gradu uspostavimo kontakt i saradnju sa Vladom i svim resornim ministarstvima”, rekao je za Dnevne novine nosilac liste DPS-a Ljoro Nrekić.

Nrekića je kazao da je DPS je otvoren za razgovore sa svim političkim strankama, navodeći da formiranje vlasti zavisi od uslova koje partije nude za ulazak u koaliciju sa DPS-om.

Mogućnost da DPS formira vlast sa koalicijom Zajedno za budućnost Ulcinja, realna je s obzirom na to da je njen koalicioni partner na državnom nivou Demokratska partija.

Predsjednik DUA Mehmet Zenka nije bio zadovoljan postignutim rezultatom, ali je naglasio da ne bi imao ništa protiv da uđe u vladajuću koaliciju.

Izvor: RTCG

YouTube Preview Image