DPS traži partnere u Ulcinj – Video

February 4, 2014   | news

nrekic-ljoro-dps-ulcinjPiše: Ana Živanović

ULCINJ – Juče je završena prva runda pregovora DPS-a sa liderima Force, Demokratske unije Albanaca, SDP-a  i Koalicije „Zajedno za budućnost Ulcinja“  o formiranju vlasti u najjužnijoj crnogorskoj opštini.

– Završen je prvi krug razgovora. Ništa još nije dogovoreno. Za mene su svi potencijalni koalicioni partneri jednaki. Kao što sam već ranije najavio, razgovaraćemo sa svima – rekao je Pobjedi Ljoro Nrekić, šef ulcinjskog OO DPS-a. On je kazao da očekuje da konačan dogovor bude uskoro postignut.

Nrekić je rekao da je ubijeđen da se bez DPS-a ne može napraviti vlast u Ulcinju.

– Ipak, ne treba iznevjeriti Ulcinjane koji su najviše dali glasova DPS-u, jer je građanska opcija nadvladala i te stranke su dobile više glasova od albanskih stranaka – naveo je Nrekić.

Prema njegovim riječima, narednih dana biće sve poznato.

– Na dobrom smo putu da realizujemo planirane projekte i da opravdamo povjerenje građana koji su glasali za nas – poručio je Nrekić.

Nosilac liste DPS-a prvo se sastao sa liderom Force Nazifom Cunguom.

– Nazif Cungu mi je rekao da je svim albanskim partijama uputio poziv za pregovore o formiranju koalicije – rekao je Nrekić.

Lider Force Nazif Cungu Pobjedi je kazao da je njegova partija dobila pozitivan odgovor o početku pregovora od Demokratske partije i da je DUA najavila da će se odazvati pozivu.

U Demokratskoj uniji Albanaca, međutim, vjeruju u pozitivan ishod razgovora sa DPS-om.

– Sa liderom DPS-a smo razgovarali o ulasku u koaliciju. Vjerujemo u pozitivan ishod ovih razgovora. Naravno, odazvaćemo se i pozivu Force i razgovarati i sa njima – rekao je čelnik DUA Mehmet Zenka.

I u SDP-u nijesu krili zadovoljstvo prvim pregovorima sa DPS-om o formiranju vlasti u Ulcinju.

– Razgovori su obećavajući. DPS, SDP, Koalicija „Zajedno za budućnost Ulcinja“ i DUA će nastaviti pregovore. Ovo je idealan balans građanskog i nacionalnog i koalicija među ovim listama bi dala najbolju vlast kakva je Ulcinju potrebna – rekao je Pobjedi Selim Resulbegović, šef OO Ulcinj.

Najizvjesnije je da će se vlast u Ulcinju formirati između DPS-a, Koalicije ,,Zajedno za budućnost Ulcinja“, DUA i SDP-a. Ova široka koalicija imala bi umjesto potrebnih 17 mandata  – 21 mandat.

Pored moguće koalicije između DPS – DUA – Koalicije i SDP-a, gledano prema osvojenom broju mandata moguća je i koalicija između partija Forca – Koalicija – DUA, kao i koalicija DPS – Forca.

Podsjećamo, nakon izbora u Ulcinju DPS je osvojio devet mandata, Forca osam, Koalicija ,,Zajedno za bolji Ulcinj“ sedam,  DUA tri, SDP i Pozitivna po dva manadata, SNP i DF po jedan.

Cungu „trenira“ strogoću

 Vrata opštine Ulcinj su u ponedjeljak ujutro od osam sati bila zaključana i za stranke i za zaposlene u ovoj instituciji. Ko je do zgrade stigao do osam sati, mogao je da uđe, a poslije osam više nije. Vrata opštine su „poljubili“ i neki službenici državnih službi.

Na pitanje zašto je opština zatvorena, u kabinetu predsjednika opštine Pobjedi su rekli da se obratimo kadrovskoj službi.

U kadrovskoj službi su nam obrazložili da su vrata zaključana jer zaposleni ne dolaze na vrijeme na posao i da se zna vrijeme predviđeno za rad sa strankama. Pokazali su nam odluku o određivanju vremena za rad sa strankama iz 2009. godine i pravilnik o načinu evidentiranja prisustva na radu službenika i namještenika u opštini Ulcinj iz 2011. godine.

Međutim, u pravilniku jasno piše da se zaposleni evidentiraju elektronski – putem kartica koje su obavezni da koriste kada ulaze u zgradu i izlaze iz nje, tako da je ostalo nejasno zašto su vrata bila zaključana do 11 sati. Zaposleni koji su ostali ispred vrata opštine Pobjedi su rekli da su iznenađeni ovim činom, jer se nikada do sada nijesu sprovodile ovakve mjere.

Izvor: POBJEDA
YouTube Preview Image