Beci: Neshvatljivo da stranke u Ulcinju ne pošalju DPS u opoziciju

February 5, 2014   | Ngjarjet - Events

Safet-Beci-pozitivnaNeshvatljivo je da stranke koje su ostvarile respektabilan rezultat u Ulcinju ne mogu poslati DPS gdje mu je i mjesto – u opoziciju, kazao je Dan-u Safet Beci, član Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore i odbornik stranke u Skupštini opštine Ulcinj

Eventualna koalicija DPS-a i SDP-a u Ulcinju nije korak u dobrom pravcu, niti je u interesu razvoja našeg grada.

Očigledno je da u ulcinjskom SDP-u nisu jos odlučili kojim putem ići u budućnost, a mi sasvim sigurno ne vjerujemo u svijetlu budućnost Ulcinja sa postojećom DPS elitom. Imali su vremena i prostora da pokazu šta umiju, a sadašnje stanje Ulcinja je prava slika njihovog znanja i umijeća: porušeni i zatvoreni hoteli, crpljenje resursa preko Morskog dobra i siromašenje Ulcinja i njegovih građana, jedino je što su uspjeli za više od dvije decenije na vlasti. Od bogatog grada napravili su siromašnu opštinu. Takav koalicioni partner sasvim sugurno nije budućnost Ulcinja i njegovih građana.

Predavati grad u ruke DPS-a je dodatno sporna zbog toga što je i ovog puta na lokalnim izborima u Ulcinju ta partija upotrijebila cijelu paletu zloupotreba i mahinacija. Treba li podsjećati da je ta partija nastavila kontinuitet zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe koristeći nemaštinu da bi kupovala glasove, dijelila socijalu, zapošljavala jednog da bi dobila četiri glasa, brisala ljude iz biračkih spiskova samo da bi došla u poziciju da održi vlast. Stranka koja nema ideologiju već jedinu i isključivu ideju – održati se na vlasti zarad daljeg siromašenja Crne Gore, a bogaćenja njihovih istaknutih pojedinaca.

Nad tim se ne može zažmuriti i bilo kakva koalicija sa takvim partnerom će Ulcinjanima donijeti samo nove nevolje, a ne izlaz iz dugogodišnje stagnacije našeg grada.

Izvor: DN/ DAN