Forca pokušava danas da sastavi ulcinjsku vladu – Video

February 5, 2014   | news

Nova Demokratska Snaga_FORCAULCINJ – Lideri Force, Demokratske unije Albanaca i Koalicije „Zajedno za budućnost Ulcinja“ sastaće se večeras kako bi otpočeli pregovore o formiranju vlasti u Ulcinju, rekao je Pobjedi Nazif Cungu, lider Force.

Nova demokratska snaga – Forca je juče uputila pismo koaliciji „Zajedno za budućnost Ulcinja“ koju predvodi Fatmir Đeka i Demokratskoj uniji Albanaca Mehmeta Zenke u kojem se predlaže da se susret održi u srijedu u večernjim časovima, u kabinetu predsjednika opštine. Forci je stigao odgovor i od Unije i od Koalicije da su spremni da otpočnu pregovore.

Nosilac liste DPS-a Ljoro Nrekić u ponedjeljak je obavio prvi krug konsultacija sa svim koalicionim partnerima na državnim nivou.

– Razgovarao sam sa Forcom, Demokratskom unijom Albanaca, Socijaldemokratskom partijom i sa liderom Koalicije ,,Zajedno za budućnost Ulcinja“. Svaki koalicioni partner na državnom nivou je naš potencijalni partner. Još uvijek nije postignut dogovor sa bilo kojom  političkom partijom – rekao je Nrekić Pobjedi.

Prema Nrekićevim riječima, ništa još nije precizrano jer su u pitanju samo konsultacije, a kako će se stvari odvijati i prevagnuti povodom formiranja vlasti, znaće se nakon drugog ili trećeg kruga razgovora.

Podsjećamo, nakon izbora u Ulcinju DPS je osvojio devet mandata, Forca osam, Koalicija ,,Zajedno za bolji Ulcinj“ sedam, DUA tri, SDP i Pozitivna po dva mandata, SNP i DF po jedan.

 A. Živanović

Izvor: POBJEDA

YouTube Preview Image