Cungu, Đe­ka i Zenka pregovaraju o koaliciji u Ulcinj

February 6, 2014   | news

Cungu-Djeka-ZenkaEksperti pregovaraju o koaliciji

Li­de­ri No­ve de­mo­krat­ske sna­ge For­ca, Ko­a­li­ci­je „Za bu­duć­nost Ul­ci­nja” i De­mo­krat­ske uni­je Al­ba­na­ca Na­zif Cun­gu, Fat­mir Đe­ka i Meh­met Zen­ka do­go­vo­ri­li su se si­noć da for­mi­ra­ju eks­pert­ske ti­mo­ve ko­ji će na­red­nih da­na ra­di­ti na po­li­tič­kom pro­gra­mu i po­dje­li vla­sti u even­tu­al­noj po­sti­zbor­noj ko­a­li­ci­ji, sa­zna­je „Dan”.
Na­kon sa­stan­ka, ko­ji je odr­žan u zgra­di Op­šti­ne, oni ni­su že­lje­li da ko­men­ta­ri­šu o če­mu je bi­lo ri­je­či u pr­voj run­di raz­go­vo­ra o for­mi­ra­nju vla­sti u naj­ju­žni­joj op­šti­ni. Đe­ka je ka­zao da se ra­di­lo o kon­sul­ta­tiv­nom sa­stan­ku, i da je do­go­vo­re­no da se pre­go­vo­ri na­sta­ve već da­nas. Isto to po­tvr­dio je i Zen­ka, dok je Na­zif Cun­gu od­bio da bi­lo šta ka­že. Ka­ko ne­zva­nič­no sa­zna­je­mo, ide­ja o for­mi­ra­nju ti­mo­va po­te­kla je od Cun­gua, či­ja je par­ti­ja ne­dav­no ini­ci­ra­la sa­sta­nak li­de­ra na­ci­o­nal­nih stra­na­ka. Na ne­dav­nim van­red­nim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma al­ban­ske par­ti­je osvo­ji­le su 18 od­bor­nič­kih mje­sta, od 33, u Skup­šti­ni. For­ci je pri­pa­lo osam od­bor­nič­kih mje­sta, Đe­ki­noj ko­a­li­ci­ji se­dam, a DUA tri.
Po­li­tič­ki li­de­ri Al­ba­na­ca o for­mi­ra­nju vla­sti upo­re­do pre­go­va­ra­ju i sa De­mo­krat­skom par­ti­jom so­ci­ja­li­sta, ko­ja je osvo­ji­la de­vet man­da­ta i ima­će naj­vi­še od­bor­ni­ka u bu­du­ćem sa­zi­vu SO Ul­cinj.
M.K.

Izvor: DAN

http://www.rtcg.me/upload/boxFileData/2014/02/5/55612/Europass0502201405%2002%20POST%20MILA%20VUKOVIC%20DN2_001.flv