Loša zimska turistička sezona u Ul­ci­skoj ri­vi­je­ri – Video

February 8, 2014   | Ngjarjet - Events

HTP ULCINJSKA RIVIJERAI sportisti zaobilaze Ulcinj

Zim­ska tu­ri­stič­ka se­zo­na u naj­ju­žni­joj cr­no­gor­skoj op­šti­ni pro­ti­če u zna­ku ka­ta­stro­fal­no lo­še po­sje­te. Ve­ći­na ho­te­la ne ra­di, a i oni ko­ji su otvo­re­ni uglav­nom su pra­zni. Ono što po­seb­no za­bri­nja­va je­ste da su Ul­cinj na star­tu ove go­di­ne iz­bje­gli spor­ti­sti, ko­ji su ba­rem u po­sled­njih de­se­tak go­di­na bi­li naj­broj­ni­ji go­sti.
Uosta­lom, to po­tvr­đu­ju pu­sti sport­ski kom­plek­si u oko­li­ni gra­da. U naj­ve­ćem grad­skom ho­te­li­je­ru HTP „Ul­ci­ska ri­vi­je­ra” u ja­nu­a­ru je na pri­pre­mama bo­ra­vio sa­mo je­dan fud­bal­ski tim, iako se u nji­ho­vim objek­ti­ma na Ve­li­koj pla­ži nu­de so­lid­ni uslo­vi. Port­pa­rol tog pred­u­ze­ća Ana Ži­va­no­vić po­tvr­đu­je da je po­sje­ta to­kom ja­nu­a­ra bi­la lo­ša, ali is­ti­če ka­ko oče­ku­je da će se na­red­nih mje­sec da­na si­tu­a­ci­ja po­pra­vi­ti.
– Pre­ma na­ja­va­ma za fe­bru­ar ovo­go­di­šnja zim­ska se­zo­na će ipak bi­ti uspje­šna. U pre­go­vo­ri­ma smo sa če­ti­ri fud­bal­ske eki­pe ko­je bi sle­de­će ne­dje­lje tre­ba­lo da ot­poč­nu sa pri­pre­ma­ma u ho­te­lu „Olim­pik”. Od­mah na­kon za­vr­šet­ka ljet­nje se­zo­ne, mak­si­mal­no smo se an­ga­žo­va­li na pri­pre­ma­ma za zim­sku se­zo­nu pa su sport­ski te­re­ni za fud­bal, trim sta­ze i osta­li sport­ski sa­dr­ža­ji na ve­o­ma vi­so­kom ni­vou. Vi­še­de­ce­nij­sko is­ku­stvo i od­lič­ni re­zul­ta­ti ti­mo­va ko­ji su pri­pre­me od­ra­di­li u ho­te­li­ma su ga­ran­ci­ja kva­li­te­ta – ka­že Ži­va­no­vi­će­va ko­ja sma­tra da je uzrok sla­be po­sje­te to­kom zi­me fi­nan­sij­ska kri­za ko­ja je po­go­di­la i sport­ske klu­bo­ve.
– Zim­ske se­zo­ne su sve sla­bi­je, ali mi ne mo­že­mo vi­še da sni­zi­mo ci­je­ne jer to bi uti­ca­lo na odr­ži­vost i pra­vlje­nje gu­bi­ta­ka – do­da­je ona.
Sport­ski rad­ni­ci su skep­ti­ci ka­da su u pi­ta­nju oče­ki­va­nja da će bi­ti bo­lje, jer ka­ko ka­žu uspje­šan i po­zi­ti­van re­zul­tat za­vi­si od mno­go či­ni­la­ca.
– Ko­li­ko god se mi po­je­di­nač­no tru­di­li da pri­vu­če­mo tu­ri­ste spor­ti­ste, ne­će­mo us­pje­ti da ostva­ri­mo do­bru po­sje­tu dok se ne obez­bi­je­di niz pred­u­slo­va. Ima mno­go uzro­ka ova­ko lo­šeg sta­nja, po­čev od inert­no­sti tu­ri­stič­kih i sport­skih rad­ni­ka, sla­be or­ga­ni­za­ci­je i sla­bih te­re­na ko­ji ne pra­te tren­do­ve, ne­po­sto­ja­nja ma­kar jed­nog te­re­na sa vje­štač­kom tra­vom, sla­be re­kla­me i osje­ća­ja nas ko­ji pru­ža­mo ove uslu­ge, da spor­ti­sti mo­ra­ju do­ći jer smo mi i ovaj grad bo­gom da­ni za tu­ri­zam. To će tra­ja­ti sve do­t­le dok ne shva­ti­mo, da je ovo ne­ka vr­sta utak­mi­ce i da je bor­ba za sva­kog go­sta i spor­ti­stu svu­da i na sva­kom mje­stu – ka­že vla­snik Sport­skog cen­tra „Ca­u­še­vić” Mi­o­drag Mi­šo Ca­u­še­vić.
– Bo­lji fud­bal­ski te­re­ni, or­ga­ni­za­ci­ja i re­kla­ma su pred­u­slov da se vra­ti­mo u cen­tar de­ša­va­nja u zim­skim mje­se­ci­ma, uz uza­jam­no po­što­va­nje i uva­ža­va­nje, kao i ko­rekt­ne ci­je­ne. Pri­mjer svih pri­mje­ra je ovo­go­di­šnja or­ga­ni­za­ci­ja do­če­ka No­ve go­di­ne u Bu­dvi, ka­da su se sve struk­tu­re u Op­šti­ni uklju­či­le u taj po­sao i ko­nač­no svi ima­li vi­še­stru­ku ko­rist – tvr­di Ca­u­še­vić.
On pod­sje­ća da su se 1972. go­di­ne u Ul­ci­nju pri­pre­ma­li Ve­ra Ni­ko­lić i Da­ne Ko­ri­ca, kao i se­dam pr­vo­li­ga­ških fud­bal­skih eki­pa i da su naj­bo­lje re­zul­ta­te po­sti­za­li pri­pre­ma­ma na Ve­li­koj pla­ži.
– Na­ma to i po­red sve­ga sa či­me Ul­cinj ras­po­la­že, po­čev od kli­mat­skih i dru­gih uslo­va, ni­je bi­lo do­volj­no da ovaj re­gi­on, ni­je ne­skrom­no re­ći, bu­de al­ter­na­ti­va cen­tri­ma iz re­gi­o­na i ši­re. U Ul­ci­nju je ove zi­me na pri­pre­ma­ma bo­ra­vi­la sa­mo jed­na eki­pa i to je do­kaz da gu­bi­mo tr­ku sa cen­tri­ma zim­skog tu­ri­zma, ka­ko u Cr­noj Go­ri ta­ko i u okru­že­nju – ka­že Ca­u­še­vić i do­da­je da kao po­je­di­na­c či­ni sve da kroz or­ga­ni­za­ci­ju tur­ni­ra i atlet­skih tr­ka Ul­cinj bu­de na ma­pi zim­skih cen­ta­ra.
– To si­gur­no ni­je do­volj­no. Ipak, mo­ram da lo­kal­noj upra­vi, JP Mor­sko do­bro i Upra­vi za vo­de upu­tim za­hval­nost jer sam u tim in­sti­tu­ci­ja­ma imao po­dr­šku i na­dam se da će ta­ko bi­ti i u na­red­nom pe­ri­o­du – za­klju­ču­je Ca­u­še­vić.
Di­rek­tor TO Ul­cinj Mi­nir Ka­ra­ma­na­ga sma­tra da svim tu­ri­stič­kim po­sle­ni­ci­ma tre­ba da bu­de cilj da Ul­cinj bu­de mje­sto u ko­je će se do­la­zi­ti svih 12 mje­se­ci, a ne sa­mo lje­ti.
– Uko­li­ko bu­de­mo ima­li ve­će bu­dže­te i sve što bu­de­mo or­ga­ni­zo­va­li bi­će na ve­ćem ni­vou, a sa­mim tim ima­će­mo i bo­lje fi­na­sij­ske i sva­ke dru­ge efek­te – tvr­di Ka­ra­ma­na­ga.
M.Kne­že­vić

Pun pan­si­on 35 eura

U HTP „Ul­cinj­ska ri­vi­je­ra“ pun pan­si­on za fud­ba­le­re se­ni­o­re iz­no­si 35 eura po oso­bi dnev­no, dok je za mla­đe ci­je­na 25 eura. Za atle­ti­ča­re ci­je­na pu­nog pan­si­o­na je 25 eura po oso­bi dnev­no. U na­ve­de­nu ci­je­nu je ura­ču­na­ta bo­ra­vi­šna tak­sa, a u po­nu­du su uklju­če­ni: ko­ri­šće­nje ba­ze­na, fud­bal­skih te­re­na, te­re­ta­ne, atlet­ske sta­ze, trim sta­za, sa­la za sa­stan­ke, TV sa­la sa ape­ri­tiv ba­rom.

Izvor: DAN

YouTube Preview Image