Cungu: Predstavnici DUA nisu došli na dogovoreni sastanak – Video

February 10, 2014   | Ngjarjet - Events

NAZIF-CUNGU_ULCINJ-1Predstavnici Force sastajali su se sa DPS-om sinoć i jutros, ali su to bili nezvanični sastanci, kazao je za podgoričke televizije predsjednik te stranke, Nazif Cungu.

– Mi nismo neprijatelji. Ja sam se sastao i obavijestio sam predstavnike drugih partija tu nema ništa čudno niti tajno – izjavio je on za TVCG.

Iznenadilo ga je što predstavnici Demokratske unije Albanaca nisu došli na dogovoreni sastanak.

– Ja sam začuđen. Što se nas tiče, mi ćemo ih pozvati na razgovor, ako su spremni da nastave razgovore koje su započeli sa nama. Mi smo imali kompletnu šemu vezanu za raspodjelu funkcija. Naravno, to se ne može uraditi bez predstavnika DUA – pozvao je Cungu u izjavi za Televiziju Vijesti.

Analitika – Informativni Portal

Video RTCG

http://www.rtcg.me/upload/boxFileData/2014/02/9/56260/abs0902201409%2002%20POST%20MILA%20VUKOVIC_001.flv

Zenki bliži Milo od Cungua

De­mo­krat­ska uni­ja Al­ba­na­ca po­vu­kla se ju­če iz pre­go­vo­ra sa al­ban­skim par­ti­ja­ma o for­mi­ra­nju vla­sti u Ul­ci­nju. Li­der DUA Meh­met Zen­ka je ka­zao da je to od­lu­ka pred­sjed­ni­štva i da će ubu­du­će pre­go­va­ra­ti sa­mo sa De­mo­krat­skom par­ti­jom so­ci­ja­li­sta. For­ci je za­mje­rio i to što je, ka­ko je re­kao, „vo­di­la pre­go­vo­re na dvi­je sta­ze, taj­no se sa­sta­ju­ći sa pred­stav­ni­ci­ma DPS-a”.
– Ako smo se fo­ku­si­ra­li na pre­go­vo­re sa al­ban­skim par­ti­ja­ma, on­da je u naj­ma­nju ru­ku oče­ki­va­no da se to po­štu­je, a ne da se sa ci­ljem oču­va­nja po­zi­ci­ja i sto­li­ca tr­či na dru­ge pre­go­vo­re, kao što je či­nje­no i uoči par­la­men­tar­nih iz­bo­ra. Ta­da su do­ve­li po­moć iz Pri­šti­ne ka­ko bi nas ubi­je­di­li da iza­đe­mo iz Vla­de. Kad im to ni­je pro­šlo, po­tr­ča­li su u za­gr­ljaj cen­tral­noj vla­sti. Da opet ne bi­smo bi­li žr­tva tru­lih pre­go­vo­ra, do­ni­je­li smo ovu te­šku od­lu­ku, jer DUA ni­ka­da ni­je pri­sta­ja­la na po­li­tič­ke tr­go­vi­ne, još ma­nje tr­go­va­nje na­ci­o­nal­nim in­te­re­si­ma – ka­zao je Zen­ka.
Ka­ko je do­dao, Ul­ci­nju tre­ba od­go­vor­na i spo­sob­na vlast, ko­ja će bi­ti sprem­na da rje­ša­va pro­ble­me gra­da, a ne ko­a­li­ci­ja tru­lih kom­pro­mi­sa, či­ji je je­di­ni cilj ču­va­nje svo­jih po­zi­ci­ja i lič­nih in­te­re­sa.
– Ako dru­gi mo­gu da tr­gu­ju is­pod ži­ta, ka­ko bi osi­gu­ra­li svo­je po­zi­ci­je, a mi­slim na do­dvo­ra­va­nje DPS-u, mi kao i uvi­jek ima­mo hra­bro­sti da jav­no iz­ne­se­mo na­še sta­vo­ve. Naš je stav da ide­mo sa DPS-om, par­ti­jom ko­ja je osvo­ji­la naj­ve­ći broj od­bor­ni­ka u Skup­šti­ni – po­ru­čio je Zen­ka.
Od­lu­ka DUA za­te­kla je li­de­re For­ce i Ko­a­li­ci­je za „Bo­lji Ul­cinj” Na­zi­fa Cun­gua i Fat­mi­ra Đe­ku, ko­ji su u vri­je­me ka­da je Zen­ka sa­op­šta­vao stav te par­ti­je vo­di­li tre­ću run­du pre­go­vo­ra o for­mi­ra­nju vla­sti.
– Pot­pu­no sam za­ču­đen, jer je ju­če rad­na gru­pa pri­pre­mi­la spo­ra­zum o ko­a­li­ci­ji, gdje su uče­stvo­va­li i pred­stav­ni­ci DUA. Mi smo da­nas taj spo­ra­zum ana­li­zi­ra­li i tre­ba­lo je da pri­stu­pi­mo ras­po­dje­li funk­ci­ja u bu­du­ćoj vla­sti, ta­ko da je nji­ho­va od­lu­ka za nas za­pa­nju­ju­ća – re­kao je Cun­gu.
Pri­znao je da se ju­če sa­stao sa pred­stav­ni­ci­ma DPS-a, is­ti­ču­ći da tu ne­ma ni­šta lo­še jer je o sa­stan­ku oba­vi­je­stio po­ten­ci­jal­ne ko­a­li­ci­o­ne part­ne­re.
– Mi­slim da je u pi­ta­nju ne­ka na­mje­štalj­ka, jer su no­vi­na­ri još si­noć oba­vi­je­šte­ni o pres kon­fe­ren­ci­ji DUA. Što se nas ti­če, mi će­mo ih opet po­zva­ti da na­sta­vi­mo raz­go­vo­re – po­ru­čio je li­der For­ce.
Đe­ka ni­je že­lio da ko­men­ta­ri­še iz­ja­ve Zen­ke, jer zva­nič­no ni­je do­bio ni­ka­kvu in­for­ma­ci­ju o od­lu­ka­ma te par­ti­je, ni­ti je htio da se iz­ja­sni o po­nu­di For­ce da nje­mu pri­pad­ne mje­sto pred­sjed­ni­ka.
– Za dva da­na na­sta­vi­će­mo raz­go­vo­re i vi­dje­će­mo šta će se de­sti­ti – re­kao je on.
M.K.

Izvor: DAN