Nrekic: Mi u DPS-u čekamo Đeku i Forcu

February 10, 2014   | Ngjarjet - Events

ljoro-nrekic-loro-nrekiqNREKIĆ: Nije bilo uplitanja Tirane i Prištine u pregovore o Ulcinju

Nosilac liste Demokratske partije socijalsta Ljoro Nrekić kazao je u izjavi za Portal Analitika da prema njegovim informacijama nije bilo uplitanja Tirane i Prištine u pregovore o formiranju lokalne vlasti u Ulcinju. Nrekić je dodao da do kraja nedelje očekuje dogovor o formiranju lokalne vlasti u tom primorskom gradu, navodeći da DPS-u pripada mjesto gradonačelnika.

– Navodno uplitanje Prištine i Tirane su spekulacije koje su lansirane preko društvenih mreža u prvom redu Fejsbuka. Nemam informacije o bilo kakvom uplitanju sa te dvije adrese, kazao je Nrekić u izjavi za Portal Analitika.

Upitan da prokomentariše neuspjeh pregovora albanskih partija da formiraju većinu u Ulcinju, Nrekić je rekao da nije dobro što se nakon 24 godine probudio nacionalni romantizam kod Albanaca.

– To nije dobro. Ipak mi u DPS-u čekamo Đeku i Forcu da vidimo šta će oni napraviti. Iako postoje kontakti, sjutra bih trebao da nakon zasijedanja Izvršnog odbora formiram tim koji će zvanično voditi pregovore o formiranju lokalne vlasti u Ulcinju. Naravno, ponavljam svi partneri na državnom nivou su naši potencijalni partneri, rekao je Nrekić.

Nrekić je dodao da je DPS multinacionalna partija i otkrio da su od devet odbornika DPS-a koji će participirati u lokalnoj parlamentu Ulcinja, čak osmorica Albanci.

Predsjedništvo DUA juče je saopštilo da će ta partija u budućim razgovorima o formiranju loklane vlasti u Ulcinju pregovarati samo sa DPS-om čime je isključena mogućnost formiranja lokalne vlasti isključivo od albanskih stranaka.

Na lokalnim izborima u Ulcnju DPS je osvojila 9 mandata, Forca 8, Đeka 7, DUA tri mandata i SDP i Pozitivna po dva mandata. U parlament su ušli i SNP i DF sa po jednim mandatom.

Izvor: Analitika – Informativni Portal