Škrelja: DPS nije žedna vlasti u Ulcinju

February 10, 2014   | news

Luigj Lui ShkrelaPočinje drugi krug pregovora u Ulcinju

DPS je za danas najavio drugi krug pregovora za formiranje vlasti u Ulcinju. U međuvremenu Demokratska unija Albanaca prekinula je pregovore sa albanskim partijama i najavila da će razgovarati samo sa DPS-om. Funkcioner DPS-a Luiđ Škrelja precizirao je da će na razgovore pozvati DUA-u, Forcu, Koaliciju „Zajedno za budućnost Ulcinja“ i SDP.

– DPS nije žedna vlasti u Ulcinju , ali nakon izbora smatramo da je to u interesu svih građana i u tom kontekstu ocjenjujemo i potez Mehmeta Zenke da će DUA da pregovara sa DPS-om i konačno sve stvari idu u pravcu onoga što je izborni rezultat, kazao je Škrelja.

Predsjednik Opštinskog odbora SDP-a Selim Resulbegović nije iznenađen što se albanske partije nijesu dogovorile o formiranju vlasti i vjeruje da je na te pregovore stavljena tačka.

– Ja sam bio jedan od onih koji je stalno govorio da albanske partije neće moći da se dogovore. Vjerujem u pregovore sa DPS-om, DUA-om i Demokratskom partijom, jer mi smo te razgovore počeli prvi. Smatram da je ta simbioza dvije građanske i dvije albanske partije najbolja opcija za Ulcinj, istakao je Resulbegović.

DPS je ranije najavio da će poslati poziv za razgovore SNP-u. Predsjednik Opštinskog odbora te partije Andrija Ćetković međutim kaže:

– Nijesmo dobili nikakav poziv ni od jedne političke partije iako je to bilo najavljeno. A u vezi sa dešavanjima u Ulcinju ovih dana, mi smo i prije izbora govorili da je to klasično političko pazarište koje će potrajati i u narednom periodu, kazao je Ćetković.

Izvor: Antena M