DPS počeo drugi krug pregovora u Ulcinj

February 13, 2014   | news

OO_DPS_ulcinjULCINJ – Na poziv Demokratske partije socijalista u srijedu su počeli pregovori sa Demokratskom unijom Albanaca.  Predsjednik DUA Mehmet Zenka sastao se sa pregovaračkim timom DPS-a, na čijem čelu je bio predsjednik Ljoro Nrekić, i tokom razgovora, kako je saopšteno, postignuta je visoka saglasnost o ciljevima buduće opštinske vlasti.

Sinoć je organizovan sastanak pregovaračkog tima DPS-a sa predstavnicima Force, saznaje Pobjeda, a sjutra će biti održani pregovori  sa Koalicijom „Zajedno za budućnost Ulcinja“ i Socijaldemokratskom partijom.

Partije u Ulcinju koje su osvojile mandate u lokalnom parlamentu imaju pred sobom još 12 dana zakonskog roka da se dogovore o formiraju vlasti u ovoj opštini. Za formiranje vladajuće većine u ulcinjskom parlamentu potrebno je 17 odbornika.

Na lokalnim izborima za odbornike održanim u Ulcinju 26. januara DPS je osvojio devet mandata, Forca osam, Koalicija „Zajedno za bolji Ulcinj“ sedam, DUA tri, SDP i Pozitivna po dva mandata, SNP i DF po jedan.

A. Živanović

Izvor: POBJEDA