Promocija Kodeksa dobre poljoprivredne prakse u Ulcinju – Video

February 13, 2014   | Ngjarjet - Events

Manifestacija Dan Nara - Biznis klub Anamalit - Vladimir - Ulcinj.2ULCINJ – Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja promovisali su u Ulcinju kodeks dobre poljoprivredne prakse. On sadrži sveobuhvatni pregled preporuka i uslova koje poljoprivrednici treba da ispune kako bi prilikom obavljanja svojih djelatnosti zaštitili životnu sredinu, zdravlje i dobrobit životinja. Naredna promocija biće održana u četvrtak u Podgorici.

Cilj kodeksa dobre poljoprivredne prakse je pomoć poljoprivrednicima da steknu nova znanja i vještine, kako bi proizvodili kvalitetnije i zdravije proizvode, jer je to put da i na evropskom tržištu postanu konkuretni. Poštovanje propisa opisanih u ovom priručniku omogućiće i korišćenje raznih oblika podrške iz fondova EU.

Kodeks sadrži uslove koje poljoprivrednici treba da primijene, kako bi poštovali postojeće zakonske propise u Crnoj Gori, preporuke za ispunjavanje budućih uslova EU u proizvodnji, kao i one koji će omogućiti zaštitu poljoprivrednog i prirodnog okruženja naše zemlje.

A.Ž.

Izvor: POBJEDA

Video TV TEUTA

YouTube Preview Image