Radio Crne Gore: U Ulcinju će vlast dijeliti DPS, DUA i SDP

February 13, 2014   | news

fitorja e pds-it-ulqinU Ulcinju će vlast dijeliti Demokratska partija socijalista, Demokratska unija Albanaca i Socijaldemokratska partija, upravo je javio Radio Crne Gore.

Radio napominje da je riječ o načelnom dogovoru, postignutom danas.

U Ulcinju su nedavno održani prijevremeni izbori, nakon što su albanske nacionalne stranke ostale u lokalnoj skupštini bez većine

 

Izvor: PCNEN

 

Mehmet Zenka podržao Nrekića

De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta po­če­la je si­noć u Ul­ci­nju pre­go­vo­re o for­mi­ra­nju vla­sti u naj­ju­žni­joj op­šti­ni. Sa pre­go­va­rač­kim ti­mom DPS-a, na či­jem če­lu je bio pred­sjed­nik OO te par­ti­je Ljo­ro Nre­kić, pr­vi je raz­go­va­rao pred­sjed­nik De­mo­krat­ske uni­je Al­ba­na­ca Meh­met Zen­ka. On je na­kon sa­stan­ka iz­ja­vio da je to­kom raz­go­vo­ra po­stig­nu­ta vi­so­ka sa­gla­snost o ci­lje­vi­ma bu­du­će op­štin­ske vla­sti.
–Pr­vi krug pre­go­vo­ra pro­te­kao je u do­broj at­mos­fe­ri. Slo­ži­li smo se oko mno­gih pi­ta­nja i po­no­vo će­mo se sa­sta­ti ka­ko bi­smo raz­go­va­ra­li o de­ta­lji­ma, ka­zao je Zen­ka.
DPS će pre­go­va­ra­ti i sa For­com, ko­a­li­ci­jom “Za­jed­no za bu­duć­nost Ul­ci­nja” i So­ci­jal­de­mo­krat­skom par­ti­jom. Nre­kić je ra­ni­je iz­ja­vio ka­ko je uvje­ren da će do kra­ja ove ili po­čet­kom na­red­ne sed­mi­ce bi­ti po­zna­to ko će či­ni­ti bu­du­ću ko­a­li­ci­o­nu vlast u ovoj op­šti­ni. Pret­hod­nih da­na i al­ban­ske na­ci­o­nal­ne par­ti­je po­ku­ša­va­le su da do­go­vo­re po­sti­zbor­nu ko­a­li­ci­ju, ali su pre­go­vo­ri pre­ki­nu­ti na­kon što je is­tu­pi­la DUA.
M.K.

Izvor: DAN