Fuad Hadžibeti izabran za predsednika skupštine Ulcinj

February 24, 2014   | Ngjarjet - Events

Fuad-Haxhibeti-kryetar-kuvendi-UlqinKoalicija „Zajedno za Ulcinj“, Forca i Pozitivna konstituisali vlast u Ulcinju. Predsjednik Opštine, očekivano, Fatmir Đeka koji je dobio podršku 17 odbornika. Njegov protivkandidat, Redžep Tagani iz DPS, na tajnom glasanju, dobio je 11 glasova.
Nakon gotovo mjesec od izbora, u Ulcinju je danas konstituisana vlast. U lokalnom Parlamentu, potvrđeni su mandati odbornicima i izabran je predsjednik Skupštine. Za predsjednika Skupštine izabran je jedini kandidat – Fuad Hadžibeti iz Force.
To je epilog prve sjednice. Na drugoj, birao se predsjednik Opštine. Prijavila su se dva kandidata – vođa koalicije „Zajedno za budućnost Ulcinja“ Fatmir Đeka i DPS-ov Redžep Tagani.
Đeka je dobio potrebnu većinu – 17 odborničkih glasova a kandidat DPS-a 11 glasova. Time su stekli uslovi da Fatmir Đeka bude proglašen za predsjednika Opštine Ulcinj.
Podsjetimo da je izbor Đeke očekivan i ranije dogovoren kada i saradnja njegove koalicije, Force i Pozitivne. Potpredsjednici i sekretari prvog čovjeka Ulcinja biće izabrani naknadno.
U opozicionim klupama i ovog mandata sjedjeće najjača partija u Ulcinju – DPS koja ima devet odbornika, DUA sa tri, zatim SDP sa dva i SNP i DF sa po jednim predstavnikom.

Vladana JOVANOVIĆ
Izvor: Radio Antena M