Turistička ponuda Ulcinja na sajmu turizma u Beogradu

February 27, 2014   | Ngjarjet - Events

Predstavljena turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma u Beogradu

Nacionalna turistička organizacija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa predstavništvom NTO CG u Beogradu, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom, predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na 36. Međunarodnom sajmu turizma “IFT”, koji se održava do 2. marta 2014. godine u Beogradu, saopšteno je Portalu Analitika iz Nacionalne turističke organizacije.

 

Delegaciju predvode ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i direktor NTO Saša Radović. Delegaciji su se priključili i predstavnici ambasade naše zemlje i Privredne komore.

Pored bogate ponude crnogorskih turističkih centara, na sajmu se promovišu i specifičnosti turističke ponude, kao i atraktivni paket aranžmani koji su formirani za tržište Srbije za period vansezone i predstojeće ljetnje turističke sezone. Cijene će u 2014. godini biti na nivou prošlogodišnjih. Većina hotela je obezbijedila posebne sajamske popuste za rezervacije napravljene tokom trajanja sajma koji iznose i do 20 odsto.

Takođe, promovišu se kulturna i zabavna dešavanja koja su planirana za ovu sezonu u Crnoj Gori, između ostalog, program “Grada teatra Budva”, “Budvanski karneval”, diskoteka “Top Hill”, muzički festivali “Exit”, “Southern Soul”, “Spring break”, modna revija Vivijen Vestvud i sl.

Posjetioci crnogorskog štanda pored upoznavanja sa ponudom za ovu sezonu, imaju priliku da degustiraju specijalitete renomiranih crnogorskih restorana, crnogorska vina, uz zvuke primorske klape, kao i da osvoje vrijedne nagrade putem nagradnih igara koje su organizovali hotelijeri i nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines. U okviru sajamske prezentacije organizovano je i snimanje regionalno popularne serije “Budva na pjenu od mora”. U renomiranim beogradskim restoranima je organizovana degustacija autentičnih ribljih specijaliteta.

Istovremeno, sajam je prilika da se privuku novi investitori, predstave aktuelne kapitalne investicije u crnogorski turizam i dolazak vodećih svjetskih hotelskih brendova, kao što je otvaranje prvog One & Only ljetovališta u Evropi u Kumboru, ili prvog novoizgrađenog hotela u Evropi kompanije Regent Hotels & Resorts u Tivtu, koje je najavljeno za ovu sezonu. Naglašeno je da je uz projekat Luštice i Plavih horizonata, naša zemlja prva u Evropi po visini investicija u turizam po glavi stanovnika.

Poseban program je predviđen za upoznavanje turističkih agencija iz Srbije sa ponudom privatnog smještaja.

U okviru intenzivnih sajamskih aktivnosti, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović imaće, danas, sastanak u “Klubu privrednika Srbije” gdje će, između ostalog, prezentirati investicione potencijale Crne Gore, povoljan ambijent za investicije u turizam kako za investitore iz zemalja regiona, tako i iz cijelog svijeta.

ponuda-turizma-Ulcinja-BeogradU cilju informisanja građana Srbije o aktuelnoj crnogorskoj turističkoj ponudi, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i direktor NTO Crne Gore, Saša Radović imaju veliki broj intervjua sa medijima, među kojima se izdvajaju: “RTS”, TV “Pink”, “Studio B”, “Prva TV”, “Blic”, “Večernje Novosti”.

Statistički podaci ukazuju da je i 2013. godine Crna Gora potvrdila epitet jedne od omiljenih destinacija turistima iz Srbije, kojih je evidentirano 303 135, a ostvarili su ukupno 2.115 867 noćenja. Turisti iz Srbije u ukupnoj strukturi stranih turista čine 25%. Po istraživanjima sprovedenim u Srbiji gotovo polovina građana koji su prošle godine putovali na odmor, upravo su Crnu Goru izabrali kao svoju destinaciju, čime je ostala ubjedljivo izbor broj jedan i omiljena destinacija za odmor.

U hali 1 Beogradskog sajma na zajedničkom štandu Crne Gore, pored Nacionalne turističke organizacije, prisutne su lokalne turističke organizacije: Budve, Bara, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Ulcinja, Podgorice, Cetinja, Berana, Kolašina, Nikšića, Mojkovca, Pljevalja, Žabljaka, Rožaja, Andrijevice, Plava, Bijelog Polja, Plužina, RTO Bjelasice i Komova, Montenegro Airlines, JDP „Morsko dobro“, turoperator „R-Tours Montenegro“. TO Budve je iskoristila priliku da promoviše svoj novi vizuelni identitet i brend „Full. Feel. Budva“.

U pomenutoj sali posebne zapažene izložbene prostore imaju, crnogorski hotelijeri “Montenegro Stars Hotel Group” i “Budvanska Rivijera”.

Izvor: Analitika – Informativni Portal