Bardhi se vraća u Skupštinu

February 28, 2014   | news

OLYMPUS DIGITAL CAMERALi­der De­mo­krat­skog sa­ve­za Meh­met Bard­hi re­kao je ju­če da bi u po­sla­nič­ke klu­pe mo­gao da se vra­ti već na pr­voj re­dov­noj sjed­ni­ci pro­ljeć­nog za­sje­da­nja to­kom mar­ta. On bi tre­ba­lo da u par­la­men­tu za­u­zme mje­sto li­de­ra De­mo­krat­ske par­ti­je Fat­mi­ra Đe­ke, ko­ji je pod­nio ostav­ku na­kon iz­bo­ra za pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Ul­cinj.
– Bi­ću po­no­vo u po­sla­nič­kim klu­pa­ma. Ne bi tre­ba­lo da bu­de pro­ble­ma po tom pi­ta­nju, jer je spo­ra­zum ja­san i ja tre­ba da za­u­zmem mje­sto Fat­mi­ra Đe­ke. Po spo­ra­zu­mu on je tre­ba­lo da bu­de po­sla­nik pr­ve dvi­je go­di­ne, ali je mo­rao ra­ni­je da pod­ne­se ostav­ku zbog kon­flik­ta in­te­re­sa na­kon što je iza­bran za pred­sjed­ni­ka ul­cinj­ske op­šti­ne. Tre­ba da sjed­ne­mo na­red­nih da­na i da se do­go­vo­ri­mo – ka­zao je za Bard­hi „Dan”.
Is­ti­če da do­go­vor tre­ba na­pra­vi­ti što pri­je ka­ko ne bi bi­lo upra­žnje­no jed­no mje­sto pred­stav­ni­ka al­ban­skog na­ro­da u par­la­men­tu.
U jav­no­sti se pret­hod­nih da­na spe­ku­li­sa­lo i o va­ri­jan­ti po ko­joj bi do ok­to­bra umje­sto Đe­ke u par­la­men­tu bio Le­on Đo­kaj.
Đe­ka je pri­je dva da­na i zva­nič­no oba­vi­je­stio Skup­šti­nu da pod­no­si ostav­ku na mje­sto po­sla­ni­ka.
– Pod­no­sim ostav­ku na po­sla­nič­ku funk­ci­ju zbog ne­spo­ji­vo­sti sa dru­gom funk­ci­jom na ko­ju sam iza­bran – krat­ko je obra­zlo­žio li­der DP-a u do­pi­su do­sta­vlje­nom pred­sjed­ni­ku par­la­men­ta Ran­ku Kri­vo­ka­pi­ću.V.R.

Izvor: DAN