Mi­lić tra­ži podatke o imovini Ulcinjke Solane

February 28, 2014   | news

SINDIKAT-ULCINJSKE-SOLANE-PARLAMENTPred­sjed­nik SNP-a Sr­đan Mi­lić tra­ži­će od Pri­vred­nog su­da i nad­le­žnih dr­žav­nih or­ga­na po­dat­ke u ve­zi sa imo­vi­nom So­la­ne „Ba­jo Se­ku­lić” u vri­je­me uvo­đe­nja ste­ča­ja, ka­ko bi se na­šlo rje­še­nje za pro­ble­me rad­ni­ka So­la­ne i obez­bi­je­di­la za­šti­ta tog pred­u­ze­ća kao zna­čaj­nog re­sur­sa pri­vre­de.
Mi­lić se ju­če za­jed­no sa po­sla­ni­com SNP-a Sne­ža­nom Jo­ni­com sa­stao sa pred­stav­ni­ci­ma sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je So­la­ne i raz­go­va­rao o za­šti­ti i oču­va­nju So­la­ne.
– Pred­sjed­nik SNP-a će tra­ži­ti po­dat­ke na ko­ji na­čin je otu­đe­na imo­vi­na So­la­ne, ka­ko je po­tro­šen no­vac od nje­ne pro­da­je i ka­ko su evi­den­ti­ra­ne oba­ve­ze po­slo­dav­ca pre­ma za­po­sle­ni­ma – sa­op­šti­li su iz SNP-a.
Rad­ni­ci So­la­ne stu­pi­li su u ge­ne­ral­ni štrajk 21. ja­nu­a­ra, jer im za­ra­de i dru­ge na­kna­de ni­je­su is­pla­ći­va­ne pre­ko 10 mje­se­ci, a oba­ve­zni do­pri­no­si za zdrav­stve­no i pen­zij­sko osi­gu­ra­nje od 2009. go­di­ne. Od­lu­ka o ob­u­sta­vi ra­da do­ni­je­ta je jer se u di­ja­lo­gu sa po­slo­dav­cem i in­sti­tu­ci­ja­ma si­ste­ma ni­je na­šlo rje­še­nje za na­go­mi­la­ne pro­ble­me za­po­sle­nih u tom ne­ka­da naj­ve­ćem pri­vred­nom su­bjek­tu u op­šti­ni Ul­cinj.
So­la­nom upra­vlja Euro­fond, ko­ji je pri­je de­vet go­di­na ku­pio kon­trol­ni pa­ket ak­ci­ja za 800 hi­lja­da eura. Pro­gra­mi­ra­ni ste­čaj je uve­den 2006. go­di­ne, dok je ban­krot pro­gla­šen pet go­di­na ka­sni­je. Od ta­da Euro­fond, u ko­jem, pre­ma tvrd­nja­ma advo­ka­ta Zo­ra­na Pi­pe­ro­vi­ća, vi­še ni­je Ve­se­lin Ba­ro­vić, po­ku­ša­va da pro­da 15 mi­li­o­na kva­dra­ta ze­mlji­šta u za­le­đu Ve­li­ke pla­že za pre­ko 200 mi­li­o­na eura. Do sa­da je ras­pi­si­va­no osam ogla­sa, ali se ni­ko ni­je ja­vio na oglas.D.M.

Izvor: DAN