Sajam turizma u Beogradu 2014 – Turistička Organizacija Ulcinj

February 28, 2014   | news

Panairi i turizmit në Beograd 2014-OTUNovi propagandni materijal na Beogradskom sajmu 2014

Na sajmu turizma IFT u Beogradu koji se održava od 27.02 do 02.03.2014 Turistička Organizacija Ulcinj učestvuje u saradnji sa Nacionalnom Turističkom Organizacijom i drugim lokalnim organizacijama Crne Gore na zajedničkom štandu u hali 1, gdje TO Ulcinj je obezbjedila za prezentaciju grada i svih zainteresovanih turističkih subjekata 20m2 izlagačkog prostora.  Svoju turističku privredu na ovom sajmu su odlučili da predstave i HTP Ulcinjska Rivijera, hotel Albatros  i još mnogo turističkih privrednika I agencija iz Ulcinja. Delegaciju predvode ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i direktor NTO Saša Radović. Delegaciji su se priključili i predstavnici Ambasade naše zemlje i Privredne komore. Pored bogate ponude crnogorskih turističkih centara, na sajmu se promovišu i specifičnosti turističke ponude, kao i atraktivni paket aranžmani koji su formirani za tržište Srbije za period vansezone i predstojeće ljetnje turističke sezone. Cijene će u 2014. godini biti na nivou prošlogodišnjih.

Takođe, promovišu se kulturna i zabavna dešavanja koja su planirana za ovu sezonu u Crnoj Gori, između ostalog, program “Grada teatra Budva”, muzički festivali “Exit”, “Southern Soul” u Ulcinju, modna revija Vivijen Vestvud i sl. Posjetioci crnogorskog štanda pored upoznavanja sa ponudom za ovu sezonu, imaju priliku da degustiraju specijalitete renomiranih crnogorskih restorana, crnogorska vina, uz zvuke primorske klape.

Turistička Organizacija Ulcinj je kao što je i najavila štampala novi propagandni materijal na 3 jezika i to brošuru koja nosi naziv *Dnevnik kapetana Hektora – Jedan dan mog života*, mapu Ulcinjske rivijere i mapu Starog grada, razglednice, bookmarkere kao i poklon paket koji sadrži i multimedijalni DVD grada.

Prvog dana održavanja sajma posjeta je bila očekivano dobra i najviše interesovanja zainteresovani posjetioci štanda su pokazali za ljetnju turističku sezonu, aktivan odmor itd.

Statistički podaci ukazuju da je i 2013. godine Crna Gora potvrdila epitet jedne od omiljenih destinacija turistima iz Srbije, kojih je evidentirano 303 135, a ostvarili su ukupno 2.115 867 noćenja. Turisti iz Srbije u ukupnoj strukturi stranih turista čine 25%, a Ulcinj tokom 2013.godine je posjetilo 14.486 turista koji su ostvarili 119.009 noćenja što je 10% više u odnosu na 2012.godinu.

 

Stručna služba TO Ulcinj