Nikolaidis dao ostavku na mjesto savjetnika Krivokapića

March 11, 2014   | Ngjarjet - Events

Andrej-Nikolaidis-Roman-Sin_Ulcinj_Montenegro.1Kabinet predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića demantovao je napise u medijima da je razlog ostavke njegovog savjetnika Andreja Nikolaidisa nedavni prijem osnivača nedjeljnika Monitor i ND Vijesti Miodraga Perovića, izvršne direktorke Monitora Milke Tadić-Mijović i direktora ND Vijesti Željka Ivanovića.

Dnevne novine objavile su danas infomaciju da je savjetnik sa kulturu i slobodnu javnost predsjednika Skupštine Krivokapića, Nikoladis, podnio ostavku na tu funkciju nakon što je Krivokapić 25. februara primio osnivača nedjeljnika Monitor i ND Vijesti Miodraga Perovića, izvršnu direktorku Monitora Milku Tadić-Mijović i direktora ND Vijesti Željka Ivanovića.

Iz kabineta Krivokapića dostavili su integralni sadržaj Nikolaidisove ostavke, koju je uputio predsjedniku parlamenta.

“Obavještavam Vas da dajem ostavku na mjesto savjetnika predsjednika Skupštine Crne Gore za kulturu i slobodnu javnost. Namjera mi je napokon se u potpunosti posvetiti pisanju, čemu je moj javni angažman na mjestu savjetnika predugo predstavljao prepreku”, sadržaj je obrazloženja ostavke Nikolaidisa, upućene Krivokapiću.

Inače, Nikolaidis je postao savjetnik Krivokapića 15. oktobra 2009. godine.

Rođen je i odrastao u Sarajevu, a 1992. je zbog rata došao u Crnu Goru i od tada živi u Ulcinju. Nikolaidis je ranije pisao kolumne za Vijesti, Monitor i bosanskohercegovački list Slobodna Bosna, a sada je kolumnista Al džazire.

Izvor: RTCG