Dritan Abazović: Skupština da se više uključi u Nato

March 15, 2014   | news

dritan-abazovic-reactPoslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u Čanju da građani nijesu dovoljno informisani o NATO integracijama, ocjenjujući da Vlada ima lošu strategiju.

„To nije prioritetna tema za većinu stanovništva Crne Gore. Teme kao što su nezaposlenost, borba protiv korupcije, ekonomske teme, visina mjesečne zarade mnogo više interesuju građane“, kazao je Abazović na REACT Alumni forumu, prenosi portal Pobjede.

On smatra da skupovi kao što je ovaj mogu da pomognu da se makar mlađe generacije zainteresuju za temu NATO integracija.

„Ukoliko ljudima objasnite da se društvo mora kretati u pravcu većeg stepena demokratičnosti, vladavine prava i da će to direktno uticati na njihov životni standard, na smanjenje korupcije, na veću borbu protiv organizovanog kriminala i veći sigurnosni aspekt vezan za elementarne nepogode, onda ćete više zaintrigirati njihovu pažnju“, ocijenio je Abazović.

dritan-abazovic

On je naglasio da je NATO polisa osiguranja, dodajući da je za Crnu Goru, osim kolektivne bezbjednosti, svaka druga priča nerealna.

Abazović je dodao da aktivnosti poslanika na temu evroatlantskih integracija do juče nijesu postojale.

„Meni je žao što ne znamo da odredimo šta su naši prioriteti. Sve stvari radimo kampanjski. Kad smo shvatili da je to važno i da je samit blizu, svi smo počeli da pričamo o NATO-u“, kazao je Abazović.

Izvor: Analitika – Informativni Portal