Ulcinj: Pritvor zbog pokušaja ubistva sugrađanina!

March 31, 2014   | news

Uprava-policije-ulcinjUlcinj: Osumnjičen da je pokušao da ubije sugrađanina

Ulcinjska poilicija uhapsila je Vaselja Gojčaja (59) iz sela Zoganje zbog sumnje da je hicima iz lovačke puške, sinoć oko 19,00 časova, pokušao da ubije komšiju Skendera Kanaćevića.

“Vijesti” u policiji saznaju da je Kanaćević zadobio lakše tjelesne povrede dok je Gojčaj priveden istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio pritvor. Njemu se na teret stavlja krivično djelo pokušaj ubistva.

Pucnjavi je prethodila svađa komšija nakon koje su sijevnule i pesnice. Prema našim saznanjima, deblji kraj izvukao je Gojčaj. On je potom otišao do brata, uzeo sačmaricu i iz dvorišta Kanaćevića ispalio tri hica u pravcu njihove kuće. Jednja sačma pogodila je Kanaćevića u leđa ali je on nakon intervencije doktora, pušten na kućno liječenje., Policija je vrlo brzo privela Gojčaja, koji je, kako je kazao naš sagovornik iz policije, bio u alkoholisanom stanju.

“Tu su odavno poremećeni komšijski odnosi. Zbog svađe sa drugim, komšijom, prije dvije godine, Gojčaju smo oduzeli oružje zatečeno u kući. Zato je i otišao kod brata po pušku” kazao je naš izvor insistirajući na anonimnosti.

“Policijski službenici su odmah po saznanju za događaj, o istom obavijestili nadležnog državnog tužioca, izvršili uviđaj, izuzeli tragove, prikupili obavještenja na okolnosti događaja i lišili slobode V.G. od kojeg je oduzeto oružje kojim je, sumnja se, počinio pomenuto krivično djelo.

Oduzeto oružje i izuzeti tragovi biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

V.G. je, danas, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Samir Adrović
Izvor: Vijesti Online