Ambasada SAD organizovala obuku o međunarodnoj pravnoj pomoći i borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala

April 1, 2014   | news

Ambasada SAD organizovala obuku-protiv-kriminala-Ulcinj-hotel-Mediteran-3Obuka o međunarodnoj pravnoj pomoći i borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i drugih oblika prekograničnog kriminala

Pravni program Ambasade SAD u Podgorici, u saradnji sa Centrom za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije, je organizovao dvodnevnu obuku o međunarodnoj pravnoj pomoći i borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i drugih oblika prekograničnog kriminala u Ulcinju.

Cilj ove obuke je razmjena iskustava crnogorskih i albanskih sudija, tužilaca, policajaca i službenika za međunarodnu saradnju o pisanju zamolnica za međunarodnu pravnu pomoć, i odgovaranju na njih, između Crne Gore i Albanije. Predstavnici Kancelarije Ministarstva pravde SAD za međunarodnu saradnju govorili su o tome kako da se napišu i upute zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć Sjedinjenim Državama i prezentovaće primjere najbolje prakse iz svoje države.

Obuka je bila fokusirana na transnacionalni organizovani kriminal i druge oblike prekograničnog kriminala i njihov uticaj na Crnu Goru i Albaniju. Učesnici su razgovarali o mogućnostima poboljšanja prekogranične saradnje u cilju suzbijanja svih vrsta kriminala koji utiču na život građana sa obje strane granice.

Izvor: State.gov

YouTube Preview Image