Odbor za ekonomiju, finansije i budžet da se Solani obezbijedi električna energija

April 4, 2014   | news

Odbor za ekonomiju, finansije i budzet-crne-gore-4Održana 51. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor je na današnjoj  51. śednici, održao kontrolno saslušanje: ministra finansija, dr Radoja Žugića, ministra ekonomije, dr Vladimira Kavarića i stečajnog upravnika Solane „Bajo Sekulić“ A.D. Ulcinj, Ognjena Jovovića, radi pribavljanja informacija o stečajnom postupku u Solani „Bajo Sekulić“ a.d. Ulcinj, sa posebnim naglaskom na zaštitu prava radnika.
Odbor za ekonomiju, finansije i budzet-crne-gore-3

Konstatovano je da je situacija u kojoj se nalaze radnici u Solani zabrinjavajuća, i ukazano na potrebu hitnog rješavanja njihovih problema, koji se, prije svega odnose, na: isplatu zaostalih zarada, plaćanje poreza i doprinosa, kao i na način upravljanja Solanom u stečaju i raspolaganja imovinom. Takođe, ukazano je da je, neophodno što prije, stvoriti uslove da se Solani obezbijedi, odnosno, isporuči električna energija, kako bi se obezbijedio nastavak procesa proizvodnje i otklonila mogućnost nastanka nesagledivih posljedice po imovinu Solane.
Odbor za ekonomiju, finansije i budzet-crne-gore-1

Tokom rasprave, ocijenjeno je potrebnim da se sve zainteresovane strane uključe u iznalaženje modela kako bi se stvorile pretpostavke za rješavanje nagomilanih problema u ovom privrednom društvu u stečaju.

Dogovoreno je da Odbor na narednoj śednici utvrdi predlog zaključaka povodom održanog kontrolnog saslušanja i dostavi ih Skupštini Crne Gore na usvajanje.

Odbor za ekonomiju, finansije i budzet-crne-gore

Višečasovnoj raspravi, prisustvovali su i predstavnici sindikalne organizacije Solane „Bajo Sekulić“, kao i poslanici u Skupštini Crne Gore iz Ulcinja.

Izvor: Odbor za ekonomiju, finansije i budžet