Obilježen Dan opštine Ulcinj

April 6, 2014   | news

Dita-e-Komunes-se-Ulqinit-Fatmir-GjekaJuče obilježen Dan opštine Ulcinj: Iskustvom i znanjem do bržeg razvoja

– Usmjerićemo se na kapitalne investicije i kandidovanjem kvalitetnih projekata pokušati da privučemo  što  više sredstava iz kapitalnog državnog budžeta, najavio predsjednik opštine Fatmir Đeka

ULCINJ – Prva subota u aprilu je dan najjužnije crnogorske opštine, dan koji simbolično označava završetak berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak turističke sezone. Svečanom sjednicom lokalnog parlamenta i nizom kulturnih aktivnosti, juče je u Ulcinju obilježen Dan opštine.

Svečanu sjednice Skupštine opštine Ulcinj otvorio je predsjednik Fuad Hadžibeti.

Dita-e-Komunes-se-Ulqinit-Fuad-Haxhibeti-

– Zalagaćemo se da Ulcinj postane privlačna primorska opština za investicije, da sa što većom efikasnošću iskoristimo naše ljudske i prirodne resurse. Sastav naše skupštine je višenacionalan kao što je i Ulcinj, i mi smo garancija demokratskog razvoja, jednog savremenog grada. Pred nama su veliki izazovi i ciljevi koje možemo uspješno dostići –  rekao je Hadžibeti

Predsjednik opštine Ulcinj, Fatmir Đeka, naglasio je da je ovo poseban  trenutak u vjekovnoj istoriji ovog grada.

– Velika je čast biti na čelu ove opštine, ali i odgovornost. Zajedno sa zaposlenima u opštini  ću uvijek biti na usluzi građanima Ulcinja. Želimo da svi zajedno radimo na stvaranju  što boljih uslova za život u našem gradu. Za postizanje ovog cilja koristićemo iskustvo i znanje. Svjesni smo da se stvari ne mogu promijeniti preko noći, ali smo sigurni da razvoj može brzo doći ukoliko svi zajedno radimo… Nastavićemo sa zajedničkim projektima, sve radi podizanja kvaliteta življenja stanovnika ovog grada –  rekao je Đeka. On je još nagovijestio da će veliku pažnju usmjeriti na kapitalne investicije i da će kandidovanjem kvalitetnih projekata pokušati da privuče  što  više sredstava iz kapitalnog državnog budžeta. Nacionalne manjine će, kako naglašava, biti vječiti promoteri mira i stabilnosti,  i nesebično uložiti napor za učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju.

Dita-e-Komunes-se-Ulqinit-Vujanovic-Fatmir-Gjeka

Svečanoj sjednici su prisustvovali predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik opštine Peć, ambasadori, predstavnici političkih partija, poslanici u republičkom parlamentu, predsjednici vjerskih zajednica i druge ličnosti iz privatnog i javnog života Crne Gore.

Nakon sjednice upriličen je koncert ozbiljne muzike.

N.K.

Izvor: POBJEDA