Albanska koalicija i Bošnjačka stranka zajedno u Baru

April 30, 2014   | news

“Bošnjačka stranka i  partije članice Albanske koalicije ( DS , Forca i DP) nastupiće na zajedničkoj listi na lokalnim izborima u Baru. Lista će nositi naziv  „Bošnjaci, Muslimani i Albanci – Bar u koji vjerujemo“
Koalicion- Boshnjaket dhe Koalicioni shqiptar per komunen e Tivarit

Prvi na listi biće predsjednik OO BS u Baru,  poznati gradjevinski preduzetnik Munib Ličina, a drugo mjesto pripalo je mr Ismailu Dodi, predsjedniku Opštinskog odbora DS. Na trećem mjestu nalazi se potpredsjednik Skupštine Crne Gore, profesor Suljo Mustafić, a na četvrtom mjestu je Edina Dešić, dipl.žurnalista, iz Bošnjačke stranke.

Peto mjesto na listi pripalo je Ilirjanu Koliću, iz Force,takođe, diplomiranom žurnalisti. Na šestom mjestu se nalazi Safet Drljan, profesor u Srednjoj muzičkoj školi, a na sedmom mjestu Mehmed Feratović takođe profesor, obojica iz BS. Na osmom mjestu je Sanela Mujezić, student, članica DS, a na devetom Ramo Saljević, diplomirani geodeta iz BS, dok je na desetom mjestu Fitim Dragović, profesor istorije (DP).

Na zajedničkoj koalicionoj listi, pored ostalih,  nalazi se i Hajdar Dako Šabović, privrednik koji živi u Baru i Čikagu, poznat po svojim donatorskim i humanitarnim aktivnostima i privrednim ulaganjima u zavičaju. Na listi, na kojoj se nalazi više od trećine žena, zastupljeni su svi obrazovni profili i zanimanja: profesori, pravnici, ekonomiste, turistički radnici , ugledni domaćini i poloprivrednici i studenti.

Formiranju zajedničke liste prethodilo je potpisivanje koalicionog sporazuma, kojom je dogovoren raspored na listi i omjer u eventualnom vršenju izvršne vlasti. Koalicioni sporazum u prostorijama BS potpisali su predsjednici opštinskih odbora BS, DS, Force i DP –Munib Ličina, Ismail Doda, Ilirjan Kolić i Fitim Dragović.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Rafet Husović, predsjednik BS, Suljo Mustafić član predsjedništva BS, Mehmed Bardhi, predsjednik DS i Nazif Cungu predsjednik Force.

-Ova koalicija predstavlja iskaz veoma bliskih ciljeva političkog djelovanja koji artikulišu interese Bošnjaka-Muslimana i Albanaca. Očekujemo veoma dobar rezultat sasvim je izvjesno da bez ovih političkih subjekata nema nove izvršne vlasti u Baru.  Najvažnija programska zalaganja koalicije biće djelovanje na unaprijedjenju i ubrrzanju razvoja Bara u privrednoj i društvenoj sferi i poboljšanja kvaliteta života svih gradjana . Posebno ćemo se zalagati za  veća ulaganja u putnu, saobraćajnu i vodovodnu  infrastrukturu u onim dijelovima Bara u kojima žive pripadnici ovih naroda, o čemu dosadašnja vlast nije vodila dovoljno računa. Posebno će se insisitirati na ostvarenju, u zakonu utemeljene,  srazmjerne zastupljenosti u organima loklane uprave, koja se do sada nije sprovodila u praksi., kao i očuvanju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta  i jezika ovih nacionalnih zajednicau  Baru- saopšteno je iz koalicije.

Na Listi se nalaze:

1. Munib Ličina – građ.inžinjer
2. Mr. Sc. Ismail Doda – penzioner
3. Suljo Mustafić – profesor
4. Edina Dešić – spec.novinarstva
5. Ilirjan Kolić – novinar
6. Safet Drljan – profesor
7. Mehmed – Meša Feratović – profesor
8. Sanela Mujezić – student
9. Ramadan – Ramo Saljević – dipl.geodeta
10. Fitim Dragović – profesor
11. Ajdar – Dako Šabović – ekonomista
12. Sanela E. Ličina – dipl. pravnik
13. Bljerim Ramušević – turistički radnik
14. Omer Vukić – kontrolor
15. Blerim Canović – dipl.ekonomista
16. Seniha Kuč – dipl. politikolog
17. Rasim Duraković – poljoprivredni tehničar
18. Smail Murić – vozač
19. Mimoza Madzurić – student
20. Amela Omerović – student
21. Valmir Arbneshi – profesor
22. Haris Nikočević – student
23. Emro Duraković – poljoprivredni tehničar
24. Elzina Duraković – konfekcijski tehničar
25. Špresa Doda – domaćica
26. Amel Dedeić – spec.menadžmenta u turizmu
27. Valmire Vuković – student
28. Alma Hadžibegović – student
29. Nuh Markashi – student
30. Jasmin Hot – bachelor menadžementa u car.šped
31. Džuhera Milović – domaćica
32. Melita Usezić – bachelor u fin.menadžmentu
33. Besmir Dodić – student
34. Samir Perazić – mašinski tehničar
35. Rasim Honsić – privrednik
36. Sead Delalić – dipl. ekonomista
37. Adis Muhović – mašinski tehničar

 Izvor: Bošnjačka stranka