Kupači na Maloj plaži otvorili sezonu u Ulcinju

May 5, 2014   | Ngjarjet - Events

PRVI-KUPACI-ULCINJAFoto: Ismet Karamanaga

Ulcinjski hoteli spremno dočekuju prve goste iz Rusije, Češke, Poljske, Kosova… Veliki optimizam u Turističkoj organizaciji

ULCINJ – Turistička organizacija Ulcinj je početak sezone obilježila manifestacijom „Svi za turizam“ koja je počela juče, a završava se u nedjelju. Na Maloj plaži bilo je i dosta kupača koji su na pravi način obilježili početak sezone.
Svi za turizam: Kupači na Maloj plaži otvorili sezonu

 

Kako je naglasio direktor TO Ulcinj Minir Karamanaga, hoteli u Ulcinju su otvoreni i spremno dočekuju prve goste koji uglavnom dolaze iz Rusije, Češke, Poljske, Kosova…

Sajam

Manifestacija obuhvata niz programa – otvoren je sajam suvenira i domaće radinosti, u saradnji sa Globus Art i civilnim sektorom Crne Gore, a sinoć je održano ribarsko veče, karneval, program za djecu, koncert posvećen kulturnoumjetničkim udruženjima, takmičenje u skulpturama na pijesku, kao i veliki muzički nastup Danijela Alibabića i grupe NRG Band sa Kosova.

– U Prištini smo nedavno imali pres konferenciju i tako promovisali turističku ponudu – kaže Karamanaga.

Cijene

On tvrdi da će cijene aranžmana biti pristupačne, i da će ostati na prošlogodišnjem nivou.

– Nažalost, ne možemo se pohvaliti velikim luksuznim hotelima sa četiri i pet zvjezdica, ali se nadamo da će Vlada uskoro uspostaviti dogovor sa turskim investitorima i da će Ulcinj dobiti uskoro još jedan ili dva takva hotela – rekao je Karamanaga.

Zadovoljni su, kaže, interesovanjem za Ulcinj, na sajmovima gdje su predstavljeli ponudu. Pripremili su bogat promotivni materijal, brošuru o prirodnim ljepotama Ulcinja na tri jezika, mapu Ulcinjske rivijere, mapu Starog grada, poklon pakete itd. koji će biti distribuirani na informacionim punktovima.

– Ove godine TO Ulcinj će biti partner Lukavačkog sajma i imaćemo priliku da priredimo i bogat kulturno-muzički program. Imajući u vidu činjenicu da zadnjih godina imamo povećanje broja gostiju iz BIH, onda ćemo se svakako potruditi da na što bolji način promovišemo ovu ponudu – kaže Karamanaga i ističe da sa velikim optimizmom očekuje ljetnju turističku sezonu, budući da su pripreme za ovu sezonu kvalitetnije i da je urađeno mnogo toga da se otklone barijere kojih je bilo prethodnih godina.
I ovog ljeta mnogo dobre muzike i zabave

– Ove godine najviše ćemo se fokusirati na organizaciju brojnih manifestacija i težimo da ih bude što više kako bismo doprinijeli produženju sezone. Jedna od njih jeste i festival koji će se održati po drugi put u Crnoj Gori i to opet u Ulcinju, na plaži Dolcinium, na Velikoj plaži. Svi ljubitelji soul, funky, lounge i jez muzike će imati priliku da prate Southern Soul Festival od 26. do 29. juna. Slijede Old Timer Fest, Sajam knjiga, Ljetnja scena od 1. do 20. avgusta, Motorijada, End season fest u septembru itd – rekao je Karamanaga.
Kupanje počelo i u Sutomoru

Na plaži u Sutomoru gosti su takođe uživali na suncu, a oni najhrabriji su se i kupali. Mnogi su se sunčali i uživali u pogledu, a djeca su iskoristila dan za igre u pijesku. Lijepo vrijeme napunilo je i sutomorske restorane.

N. Kovačević
Izvor: POBJEDA