Novinari iz Srbije u studijskoj poseti Ulcinju + Foto

June 12, 2014   | news

Novinari iz Srbije u studijskoj poseti Ulcinju-

Studijska grupa novinara iz Srbije 12.06.14

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija i strateških partnera crnogorskog turizma, studijska grupa medija iz Srbije boravi u Crnoj Gori u period od 9-13. Juna ove godine.

Posjeta je organizovana u okviru promotivne kampanje na tržištu regiona, u cilju animiranja turista iz Srbije da I ove godine svoj odmor provedu u našoj zemlji. Turistička organizacija Ulcinj je osmislila program za naše drage goste iz Srbije koje je uz veliku podršku naših sugrađana, ugostila na naljepši mogući način I priuštila im da Ulcinj dožive, I osjete sve njegove čari koje će, kako kažu, ponijeti sa sobom u Srbiji.

Tokom njihovog boravka oni su posjetili Stari grad gdje im je predstavnik TO Ulcinj objasnio nešto više o istoriji Starog grada sa posebnim akcentom na trgovinu robova u Ulcinju, Migela de Servantesa, ulcinjskim gusarima itd. Prelijep sunčan dan I prekrasan pogled koji se pruža sa staroga grada su bili razlog više da oni naprave mnogo fotografija. Poslije šetnje I divljenja naše male plaže I borove šume, laganom vožnjom su stigli do Velike plaže i Ade Bojane koje su neizostavne destinacije ukoliko se nalazite u Ulcinju. Bili su očarani kilometrima duge pjeskovite ulcinjske plaže. Na Adi su imali mogućnost da se voze čamcem kroz rijeku Bojanu a kratak odmor su imali tokom ručka u restoranu Ponte, koji se pobrinuo za jako ukusne I dekorativne specijalitete, gdje su naši gosti u predivnom ukusu I autentičnom ambijentu uživali tokom pripreme ribe na ulcinjski način. Tokom njihove posjete, direktorica TOU Zana Sarvan u razgovoru sa srpskim novinarima rekla da dio novca opredijeljenog za promociju na tržištu Srbije, turističke organizacije iz Crne Gore a među njima TO Ulcinju trošiće na obezbjeđenje ljetovanja za najugroženije porodice sa djecom. Takođe je dala nekoliko intervjua gdje je između ostalog naglasila da Ulcinj ima najveće razvojne turističke potencijale sa čime su se I novinari iz Srbije složili. Oni su konstatovali  da Ulcinj nudi mnogo više u odnosu na druge crnogorske gradove kad su plaže I prirodne ljepote u pitanju ali I što se porodičnog odmora tiče, i da će se od sada potruditi da što više promovišu Ulcinj u tom smjeru.

Sa velikim osmjehom na licu I puni utisaka, kao I sa velikom zahvalnošću jer smo im omogućili da na pravi način dožive Ulcinj, naši gosti iz Srbije su napustili naš grad I krenuli prema Budvi kako je predviđeno programom koji je napravljen za njih.

Prisutni su bili predstavnici novinskih agencija Tanjugi Beta, RTV Srbije, TvKragujevac, TV Niš, RTV Kruševac, RTV Vojvodine, TvKopernikus, RadiaOzon, portalaOzon press, Mojodmor, Super odmor, Na dlanu, dnevnihnovina Informer, Blic, Večernjenovosti, 24 sata, Dnevnik, Čačanskihnovina, tenedjeljnikaBlicŽenai Gloria.

Očekuje se da će ova dodatna promocija na tržištu Srbije doprinijeti privlačenju turista sa tog važnog emitivnog tržišta, kao I brojne promotivne aktivnosti u većim gradovima Srbije tokom juna mjeseca, koje su planirane u okviru road show kampanje. U vezi sa tim 18.juna TO Ulcinj će biti prisutna u Beogradu sa drugim lokalnim organizacijama gdje će u direktnom kontaktu sa ljudima I medijima promovisati ponudu Ulcinja I pozvati ljude iz ove zemlje da izaberu Ulcinj kao njihovu destinaciju za ljetnji odmor.

Na kraju moramo napomenuti da će naredne sedmice Ulcinj posjetiti veće grupe novinara iz Makedonije, Srbije I Kosova ,tako da u toku svoga rada Turistička Organizacija Ulcinj kao I prethodnih godina nastavlja da prati ovaj trend promocije koji se do sada pokazao kao afirmativan način predstavljanja naše turističke ponude.

Stručna služba TO Ulcinj.