Ulcinj 16-17 Jun: Trening seminar za nevladine organizacije i udruženja građana

June 12, 2014   | Ngjarjet - Events

opstina-ulcinjPROGRAM : IPA 2011 CIVIL SOCIETY FACILITY MONTENEGRO

PROJEKAT: LOKALNE KOALICIJE ZA RAZVOJ ZAJEDNICE

POZIV

 

TRENING SEMINAR ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE I UDRUŽENJA GRAĐANA:

 

„EU STANDARDI  DEMOKRATSKOG UPRAVLJANJA NA LOKALNOM NIVOU“

ULCINJ 16-17. Jun

 

 

Poštovani,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da učestvujete na trening seminaru i lokalnoj debati u opštini Ulcinj koje organizujemo u okviru projekta Lokalne koalicije za razvoj zajednice. Izgradnja i unaprijeđenje kapaciteta za efikasnije i transparentnije funkcionisanje lokalne samouprave, uključivanje organizacija civilnog društva u proces donošenja odluka, izgradnja lokalnih partnerstava u izradi i implementaciji razvojnih prioriteta opštine – su oblasti od posebnog značaja za ostvarivanje ciljeva ovog dvogodišnjeg projekta. Trening kao i lokalni okrugli sto imaju za cilj da kroz izgradnju i jačanje lokalnih NVO za efikasnije učešće u donošenju i usvajanju javnih politika, razmenu iskustava i prezentaciju dobre prakse, a naročito kroz direktnu komunikacije između lokalnih vlasti i NVO,  afirmiše primere međusektorskog dijaloga i  partnerstava te na taj način doprinese promociji evropskih standarda dobre lokalne uprave.

 

Pozivamo nevledine organizacije i udruženja aktivne u oblastima razvoja lokalne demokratije, unapređenja ljudskih i manjinskih prava, rodne ravnopravnosti, osnaživanja mladih, pružanja socijalnih usluga, besplatne pravne pomoći, promocije lokalnog održivog razvoja i zaštite životne sredine oblasti kao oblasti od posebnog značaja za uspešnu realizaciju ciljeva treninga i okruglog stola. Trening je prevashodno namijenjen nevladinim organizacijama i udruženjima koje djeluju na području  opštine Ulcinj i okolnih opština.

 

U prilogu dostavljamo prijedlog agende treninga i okruglog stola. Troškove seminara i puta snose organizatori. Očekujući Vas u Ulcinju, srdačno vas pozdravljamo, a za sve dodatne informacije ostajemo na raspolaganju.

 

S poštovanjem,

 

Kerim Medjedović, ALD Nikšić, Koordinator Projekta

Stanka Parać Damjanović,  ALDA Regionalni Koordinator