Ulcinj: Izbor Mis Albanije pod znakom pitanja zbog para?

June 14, 2014   | news

Miss-Albaija 2014-UlcinjIzbor Mis Albanije u Ulcinju pod znakom pitanja zbog para?

Blokiran račun opštine, pa je Fatmir Đeka pozvao u pomoć biznismene da finansijski pomognu organizaciju izbora lepotica 27. juna

PODGORICA – Fatmir Đeka, predsednik opštine Ulcinj, pozvao je u pomoć biznismene da finansijski pomognu organizaciju izbora mis Albanije 27. juna na Velikoj skeli, kako se ova atraktivna manifestacija ne bi dovela u pitanje. Razlog ovakve intervencije Đeke je blokada opštinskog žiro-računa.

– Najava ove manifestacije već je imala pozitivne marketinške efekte po opštinu Ulcinj. Dogovorio sam se sa biznismenima da se otvori poseban žiro-račun na koji sva pravna lica i građani koji to žele, mogu da uplate novac da bi se održao ovaj spektakl – izjavio je Đeka.

Uprkos neočekivanim problemima u kojima su se našli organizatori, teško je pomisliti na to da bi događaj godine u najjužnijem crnogorskom gradu mogao da izostane zbog manjka novca.

Odluka oko organizacije spektakla pala je nakon dogovora Đeke sa producentom Petrijem Bozom pre nekoliko meseci. I upravo od prve najave počela je da provejava politika, što je podiglo tenzije u Crnoj Gori, zbog sumnje da se time „prikriveno“ ugrožava suverenitet države.

U trci za najlepšu devojku, kako nezvanično saznajemo, neće učestvovati samo lepotice iz Albanije, nego i devojke sa Kosova i iz Makedonije. Zvanična Podgorica još se nije odredila prema ovom događaju, nervoza se već uselila među pravoslavne građane koji održavanje manifestacije samo dan uoči Vidovdana, doživljavaju kao provokaciju.

– Vreme je da ujedinimo albansku lepotu u Ulcinju – poručuju domaćini.

U Ulcinju se uveliko priča da će na ovaj događaj doći mnogobrojna poznata imena iz sveta politike i šou biznisa, poput predsednice Kosova Atifete Jahjage, Hašima Tačija, lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, pevačice Ane Okse, političara iz albanskih nacionalnih stranaka…

 

POLITIKA

JOVAN Vučurović, portparol Nove srpske demokratije, zatražio je od vrha vlasti da javno saopšti da li je održavanje ove manifestacija promocija takozvane prirodne Albanije, čiji je glavni zagovornik i idejni tvorac Koča Danaj.

Izvor: Вечерње Новости