Dritan Abazović: Protokol će utemeljiti dobre odnose sa NATO-om

June 16, 2014   | Ngjarjet - Events

PODGORICA – Protokol u vezi sa sporazumom između država ugovornica Sjevernoatlantskog ugovora i ostalih zemalja učesnica Partnerstva za mir utemeljiće dodatno dobre odnose Crne Gore sa NATO-om, ocijenio je poslanik Pozitivne Dritan Abazović, navodeći da će ta partija podržati taj akt u parlamentu.

dritan-abazovic

– Mislim da se radi o protokolu koji bi dodatno trebalo da utemelji naše dobre odnose sa Alijansom. Ne radi se samo o zemljama članicama koje su u Partnerstvu za mir, tako da sam siguran da onaj dio opozicije koji ne podržava članstvo u NATO, neće imati ništa protiv, makar to mislim u načelu, da takav predlog dobije potrebnu većinu – kazao je Abazović agenciji Mina.

Kako je podsjetio, Pozitivna se zalaže za to da Crna Gora postane punopravna članica NATO-a.

– Aktivnosti u tom pravcu i protokoli koji mogu utemeljiti takvu politiku i učvrstiti naše veze sa Alijansom, mislim da za nas nikada nisu bili sporni i mi ćemo to podržati – rekao je Abazović.

On je objasnio da se radi o protokolu koji nije samo za članice NATO-a i za one koji imaju aspiracije da budu članice Alijanse, već i za članice Partnerstva za mir.
– Očekujem da će takav akt naići na odobrenje i onih koji imaju neki rezervisani stav prema integracijama Crne Gore u NATO – naveo je Abazović.

S. P.

Izvor: Pobjeda