Posjeta novinara Republike Makedonije Ulcinju – Crna Gora

June 19, 2014   | news

Posjeta novinara Republike Makedonije Ulcinju-Ismet KaramanagaSa novinarima iz Republike MAKEDONIJE
Na pooziv Nacionalne TO u našoj zemlji boravi grupa novinara iz Republike Makedonije. Aktivnosti, koje već dugo vremena preduzima Nacionalna TO ka pobolšanju turističke sezone, koja je ove godine zbog poznatih političkih događaja u Ukrajini, te velikih poplava u regionu, kao i loših vremenskih uslova u zadnje vrijeme, već daje dobre rezultate. Konkretno, kod od nas u Ulcinju je početak sezone mnogo bolji u odnosu na prethodnu godinu, za skoro 13 procenata. Pozivanje novinara iz raznih dijelova Evrope i regiona, kao i uzimanje učešća i prezentacija turističke ponude na sajmovima i turističkim berzama, mora dati dobre rezultate. Za one čitaoce koji manje poznaju turistička kretanja i turizam kao robu, podsjećam ih, da je nekad turistička propaganda bila negdje oko 33 od sto u ukupnoj turističkoj ponudi, dok je danas to pomjereno još više, čak po nekima, morate dati više od 40 od sto da bi ste podijelili onaj turistički kolač. A podjela tog kolača podsjeća na onu tortu koju naše dame prave za proslave, i kada je dijele, moraju da imaju specijalni nož kojeg moraju da okvase, kako bi se torta ravnomjerno podijelila. Gospodin Saša RADOVIĆ direktor Nacionalne TO je vrstan poznavalac turizma i njegova inicijativa da ove godine direkno poziva novinare iz Rusije i regiona, očigledno daje rezultate. Novinari iz Makedonije su svoju posjetu Crnoj Gori započeli danas u Ulcinju, gdje im je domaćin bila TO Ulcinja na čelu sa direktoricom Zanom SARVAN. Ova mlada dama je do sada bila vrlo uspješna na svim radnim mjestima, gdje je bila rukovodilac od samog početka svoje karijere.

Posjeta novinara Republike Makedonije Ulcinju-Ismet Karamanaga-Zana-Sarvan

Bila je uspješna i kao rukovodilac i sekretar urbanizma, a da ne govorimo o gradskoj čistoći. Podsjećam da nam je grad tada bio jako čist i da je na svakom koraku bilo mnogo cvijeća, i mnogo više i uređenih zelenih površina nego danas, Očigledno je, da se i ovdje vrlo dobro snalazi. Uz osmjeh i lijepu riječ vrlo disciplinovano sprovodi svoje ideje u radu TO Ulcinja. Radno vrijeme se usklađuje gostima i njihovim potrebama. Tako je bilo i ranije prilikom raznih posjeta grupa gostiju, ali i novinara i TV ekipa iz zemlje i regiona. Svi službenici moraju biti prisutni u svakom momentu prilikom ovakvih posjeta, i svi oni imaju svoj dio u učešću i dočeku gostiju. Na taj način se gostima, posebno novinarima i ljudima od pera, daje do znanja koliko je za nas turizam važan i koliko nam je svaki gost važan. I danas je bilo tako. Svi su bili tu, i svi su na svoj način dali doprinos da gosti iz našeg grada ponesu sa sobom lijepe utiske. Naravno, i ja sam svojom pričom učinio da se gosti kod nas osjećaju lijepo i ugodno.
Posjeta novinara Republike Makedonije Ulcinju-Ismet Karamanaga-Zana-Sarvan-1

Informacije iz istojrije, kulture i naše impozantne kulturne baštine samo su doprinijele jačanju utiska da smo mi prava turistička destinacija. Volio bih, da gospođa Sarvan na sjednici “BORDA” direktora TO Ulcinja , predloži toj gospodi da i oni ponekad dođu da nauče nešto o turizmmu. S obzirom da ih uglavnom na to mjesto postavlja politika i , sumnjam da se razumiju u turizam i turistička kretanja. Zato sam i imenicu “BORDA” napisao pod navodnicima. Zaista neznam kolike su njene ingerncije u tom “BORDU”, ali je savjetujem, da ukoliko ih ne može ubijediti svojom funkcijom , makar da im predloži da “zvanično” siđu do plaže… Na kraju moram da pomenem i pohvalim glavnog sponzora ovakvih posjeta, kako narod ne bi pomislio da gospođa Sarvan troši novac na ručkove i prijeme ovakvih posjeta. Kod ovakvih posjeta glavni dio u tom kolaču snosi Nacionalna TO dok jednim dijelom kod ovakvih posjeta participiraju i TO gradova domaćina. U Ulcinju, današnji sponzor je bio gospodin Vahid SULIĆ vlasnik restorana “Taphana” koji se nalazi među drevne zidine Starog grada. Personal restorana “Taphana” je danas van svake sumnje bio na nivou. Svi oni, su dali veliki doprinos da gosti uživaju u našim nacionalnim jelima, i da iz našeg grada sa sobom ponesu najljepše utiske…

Ismet Karamanaga Facebook