SO Ul­cinj bez prevoda sa albanskog

June 21, 2014   | Ngjarjet - Events

Muhamet-NikaUL­CINj – Od­bor­ni­ci SO Ul­cinj po­tvr­di­li su ju­če, na­kon kra­će ras­pra­ve do­pu­nu Pla­na pri­vrem­nih obje­ka­ta, ko­ju je ne­dav­no pot­pi­sao pred­sjed­nik Op­šti­ne Fat­mir Đe­ka i usvo­ji­li do­pu­nu Od­lu­ke o ko­mu­nal­nim tak­sa­ma i Od­lu­ku o od­re­đi­va­nju tržišne vri­jed­no­sti ne­po­kret­no­sti. Osim ne­ko­li­ko kri­ti­ka da ni­je is­po­što­va­na za­kon­ska pro­ce­du­ra pri­li­kom do­no­še­nja pla­na pri­vrem­nih obje­ka­ta i par ras­pra­va ko­je ni­je­su ima­le ve­ze sa dnev­nim re­dom, ju­če­ra­šnje za­sje­da­nje obi­lje­žio je pro­blem sa pre­vo­dom za od­bor­ni­ke i no­vi­na­re ko­ji ne ra­zu­mi­ju al­ban­ski je­zik. Na pre­vod se ža­lio od­bor­nik DPS-a Bo­ro Ba­šo­vić ko­ji je za­pri­je­tio da će zbog to­ga na­pu­sti­ti sjed­ni­cu. Pro­blem da ra­zu­mi­ju šta go­vo­re nji­ho­ve ko­le­ge ima­li su i od­bor­ni­ci SNP-a i DF-a An­dri­ja Ćet­ko­vić i prim.dr Mi­lan Ro­lo­vić.
– Ra­zu­mio sam tek pet od­sto onog što se da­nas go­vo­ri­lo . U ova­kvim uslo­vi­ma ni­je mo­gu­će ra­di­ti i ovo se mo­ra hit­no ri­je­ši­ti – ka­zao je za „Dan” Ćet­ko­vić.
Slič­no je re­a­go­vao i Ro­lo­vić ko­ji je na­gla­sio da pre­vo­da bo­lje da ni­je ni bi­lo.
– Ba­rem bi ne­ka­ko po­ku­ša­li da se sna­đe­mo, mo­žda pi­ta­mo ne­ko­ga od ko­le­ga, šta je re­če­no. Ova­ko, da me pi­ta­te o če­mu se da­nas pri­ča­lo u lo­kal­nom par­la­men­tu, te­ško da bih mo­gao da vam ob­ja­snim – re­kao je Ro­lo­vić.
Od­bor­ni­ci­ma se ina­če, ras­pra­va sa al­ban­skog je­zi­ka,. pre­vo­di iz po­seb­ne ka­bi­ne ko­ja se na­la­zi u skup­štin­skoj sa­li. Oni su pri­nu­đe­ni da za vri­je­me tra­ja­nja sjed­ni­ce na gla­vi dr­že slu­ša­li­ce i no­se mi­ni pri­jem­ni­ke.
Pred­sjed­nik SO Fu­ad Ha­dži­be­ti po­tom je pre­ki­nuo već tre­ću se­si­ju če­tvr­te sjed­ni­ce pr­vog re­dov­nog za­sje­da­nja zbog, ka­ko je ka­zao, za­htje­va klu­ba od­bor­ni­ka DPS-a da idu na par­tij­sku pro­sla­vu. Sjed­ni­ca će, ka­ko smo oba­vi­je­šte­ni, bi­ti na­sta­vlje­na na­red­ne sed­mi­ce, ras­pra­vom o una­pre­đe­nju po­slov­nog am­bi­jen­ta u bi­znis zo­ni „Vla­di­mir­ske Kru­te”, iz­grad­nji lo­kal­nih obje­ka­ta od op­štog in­te­re­sa i ot­ku­pu ze­mlji­šta ra­di do­kom­ple­ti­ra­nja ur­ba­ni­stič­kih par­ce­la za lo­ka­li­te­te Pi­nješ 1, Pi­nješ 2, To­to­ši, Me­te­ri­zi 1, Me­te­ri­zi 2. Dnev­nim re­dom je pred­vi­đe­no i utvr­đi­va­nje na­kna­da za pred­sjed­ni­ke i čla­no­ve uprav­nih od­bo­ra jav­nih pred­u­ze­ća kao i da­va­nje sa­gla­sno­sti na ime­no­va­nja pot­pred­sjed­ni­ka Ul­cinj. Ina­če, od­bor­ni­ci su u pr­voj se­si­ji ove sjed­ni­ce in­for­mi­sa­ni: o sta­ti­stič­kim po­da­ci­ma o pre­laz­ci­ma pre­ko gra­nič­nog pre­la­za Su­ku­bin –Mu­ri­ća­ni, sta­nju jav­nog re­da i mi­ra, bez­bjed­no­sti sa­o­bra­ća­ja i kri­mi­na­li­te­ta za pod­ruč­je op­šti­ne u 2013. go­di­ni, o ra­du vr­ti­ća, osnov­nih i sred­njih ško­la, te Cen­tra za dje­cu i omla­di­nu sa po­seb­nim po­tre­ba­ma. M.K.

Izvor: DAN