Fran­ko Fe­ra­ra: Po­li­ti­ka i šou bi­znis ne idu za­jed­no + Foto + Video

June 29, 2014   | news

Anisa Petrela – Miss Shqiperia 2014-5UL­CINj – De­vet­na­e­sto­go­di­šnja Ani­sa Pe­tre­lja iz Ti­ra­ne po­bjed­ni­ca je iz­bo­ra „Mis Al­ba­ni­je 2014“, ko­ji je u pe­tak ve­če odr­žan u Ul­ci­nju. Pe­tre­lja je je za naj­ljep­šu Al­ban­ku iza­bra­na u kon­ku­ren­ci­ji 31 dje­voj­ke. Ti­tu­la pr­ve pra­ti­lje pri­pa­la je Kri­sti Pe­jo, a dru­ga je Sa­ra Ime­ri. Od­lu­ku ži­ri­ja sa­op­štio je pred­sjed­nik op­šti­ne Ul­cinj i član ži­ri­ja Fat­mir Đe­ka. On je po­bjed­ni­ci uru­čio len­tu iz­ra­ziv­ši za­do­volj­stvo što je taj spek­takl odr­žan baš u Ul­ci­nju, pod­no zi­di­na Sta­rog gra­da. Đe­ka je ka­zao da je Op­šti­na Ul­cinj po­nu­di­la da bu­de do­ma­ćin ka­ko bi se pro­mo­vi­sa­la i upot­pu­ni­la tu­ri­stič­ku po­nu­du gra­da.
–Umjet­nost i kul­tu­ra po­ve­zu­ju na­ro­de i dr­ža­ve i mi će­mo se i ubu­du­će tru­di­ti da po­mog­ne­mo i or­ga­ni­zu­je­mo ma­nif­sta­ci­je ko­je, kao ova ve­če­ra­šnja, zbli­ža­va­ju na­ro­de i dr­ža­ve – re­kao je Đe­ka, obra­ća­ju­ći se gle­da­o­ci­ma ko­jih je pre­ma ne­zva­nič­nim pro­cje­na­ma bi­lo oko hi­lja­du. Osim Đe­ke u ži­ri­ju su se na­šli emi­nent­ni pred­stav­ni­ci al­ban­skog dru­štva, me­đu ko­ji­ma je osim estrad­nih lič­no­sti, bi­lo i pro­fe­so­ra i biv­ših am­ba­sa­do­ra. Pro­du­cent ma­ni­fe­sta­ci­je Pe­tri Bo­zo re­kao je da je 16. iz­bor za mis Al­ba­ni­je u Ul­ci­nju je­dan od naj­bo­lje or­ga­ni­zo­va­nih sku­po­va ta­kve vr­ste. Bo­zo je ina­če je­dan od po­zna­ti­jih pro­du­ce­na­ta u Al­ba­ni­ji, a to je i do­ka­zao or­ga­ni­za­ci­jom spek­ta­kla u Ul­ci­nju. Kom­ple­tan pro­gram,či­ja je za­vr­šni­ca odr­ža­na u Ul­ci­nju, or­ga­ni­zo­va­la je De­li­art aso­ci­ja­ci­ja, od­no­sno or­ga­ni­za­ci­ja ko­ja je do­bi­la pra­vo or­ga­ni­za­ci­je iz­bo­ra za naj­lje­šu dje­voj­ku iz Ze­mlje or­lo­va. Go­sti iz Al­ba­ni­je su u pro­duk­cij­skom i or­ga­ni­za­ci­o­nom smi­slu po­ka­za­li da su na ni­vou za­pad­no­e­vrop­skih ze­ma­lja. Svi oni ko­ji su u pe­tak ve­če oče­ki­va­li da će na ma­ni­fe­sta­ci­ji bi­ti pre­vi­še is­ti­ca­nja pa­tri­o­ti­zma i ve­li­ča­nje jed­ne dr­ža­ve, na uštrb dru­ge, osta­li su sa­svim si­gur­no raz­o­ča­ra­ni. Mo­žda će ne­ko­me zvu­ča­ti čud­no ali pod­no drev­ne tvr­đa­ve ni­je bi­lo nijed­ne dr­žav­ne za­sta­ve su­sjed­ne Al­ba­ni­je.
Miss Albania 2014

Po­čev od obez­bje­đe­nja, pre­ko ra­svje­te i or­ga­ni­za­ci­je, do pre­no­sa iz­bo­ra za mis, sve je fun­ci­o­ni­sa­lo bes­pre­kor­no. Sa­ma či­nje­ni­ca da je me­dij­ski po­kro­vi­telj al­ban­ska TV Vi­zi­on­plus, ma­ni­fe­sta­ci­ju u Ul­ci­nju pre­no­si­la di­rekt­no i da je pre­nos po­kri­ven sa čak se­dam ka­me­ra HD re­zo­lu­ci­je, do­volj­no go­vo­ri o to­me, ka­ko su na­še kom­ši­je ozbilj­no shva­ti­le za­da­tak. Za kre­i­ra­nje sce­ne an­ga­žo­van je i ču­ve­ni di­rek­tor fo­to­gra­fi­je na ita­li­janskoj te­le­vi­zi­ji RAI Fran­ko Fe­ra­ra. Ako je ne­ko iole sum­njao u skri­ve­ne na­mje­re ora­ni­za­to­ra i do­ma­ći­na mo­gao je da se uvje­ri da po­li­ti­ka i šou bi­znis u Al­ba­ni­ji ne idu za­jed­no. U tom smi­slu oni ko­ji se ba­ve tim po­slom u Cr­noj Go­ri mo­gli bi ne­što i da na­u­če. Mak­si­mal­na pa­žnja po­sve­će­na je svi­ma. Od­lič­na je bi­la ko­re­o­gra­fi­ja i ko­sti­mi ko­ji­ma su se ka­ni­dat­ki­nje pred­sta­vi­le. Od­mje­re­no i sa uku­som. U pa­u­za­ma su nastupale estrad­ne zvi­je­zde iz Al­ba­ni­je, iz­vo­de­ći po­pu­lar­ne pop i rok me­lo­di­je. Spon­zo­ri su ima­li re­kla­mne blo­ko­ve, a u nji­ma zna­ča­jan pro­stor po­sve­ćen je Ul­ci­nju, od­no­sno Ul­cinj­skoj ri­vi­je­ri. Čak je i je­dan od vo­di­te­lja pro­gra­ma bio Ul­ci­nja­nin, no­vi­nar Ze­nel – Ne­ljo Ka­ta­na, ko­ji se svoj po­sao, za­jed­no sa zgod­nom i sip­ma­tič­nom ko­le­gi­ni­com iz Al­ba­ni­je, oba­vio kraj­nje pro­fe­si­o­nal­no. Pro­gram je za­vr­šen va­tro­me­tom, do­dje­lom na­ga­ra­da naj­lje­šim dje­voj­ka­ma, i fo­to­gra­fi­sa­njem.
M.K.
Anisa Petrela – Miss Shqiperia 2014-Fatmir-Gjeka
Do­bra pro­mo­ci­ja Ul­ci­nja

Me­đu mno­go­broj­nim go­sti­ma iz­bo­ra za mis Al­ba­ni­je na­šli su se i pred­stav­ni­ci po­li­tič­kog ži­vo­ta op­šti­ne. Po­sla­nik DPS-a u Skup­šti­ni Cr­ne Go­re i od­bor­nik te par­ti­je u lo­kal­nom par­la­men­tu Lu­iđ Škre­lja ka­zao je „Da­nu“ da Ul­ci­nja­ni tre­ba da bu­du po­ča­stvo­va­ni što jed­na su­sjed­na dr­ža­va or­ga­ni­zu­je iz­bor za mis baš u Cr­noj Go­ri.
– Kao tu­ri­stič­koj de­sti­na­ci­ji na­ma ova­kve ma­ni­fe­sta­ci­je mo­gu sa­mo da ko­ri­ste i ne tre­ba da ima­ju bi­lo ka­kvu po­li­tič­ku ko­no­ta­ci­ju. I u okru­že­nju ima­mo slič­nih pri­mje­ra, pa se re­ci­mo, mis Sr­bi­je org­ni­zu­je u Grč­koj. Pre­ma to­me tre­ba da na­m je čast što se Al­ba­ni­ja od­lu­či­la da svo­je lje­po­ti­ce pro­mo­vi­še u lje­po­ta­ma Cr­ne Go­re – ka­zao je Škre­lja.
Pred­sje­dik SO Ul­cinj Fu­ad Ha­dži­be­ti ka­zao je da će naj­ju­žni­ja op­šti­na ima­ti i vi­še­tru­ke fi­na­sij­ske ko­ri­sti.
– Ne tre­ba za­ne­ma­ri­ti či­nje­ni­cu da smo sa­mo zbog iz­bo­ra ugo­sti­li ve­li­ki broj tu­ri­sta. Mno­go lju­di će vi­dje­ti lje­po­te ovog gra­da i ono što mi nu­di­mo. Ka­da se po­ka­že­te kao do­bar do­ma­ćin, taj glas se da­le­ko ču­je. Zbog to­ga mi­slim da je na­pra­vljen do­bar po­tez ka­da je Op­šti­na po­nu­di­la da bu­de do­ma­ćin jed­ne ma­ni­fe­sta­ci­je ovog ti­pa – re­kao je Ha­dži­be­ti.
Po­sla­nik For­ce Genc Ni­man­be­gu sma­tra da sve što afir­mi­še Ul­cinj i nje­go­ve lje­po­te do­pri­no­si bo­ljit­ku, ka­ko op­šti­ne ta­ko i gra­đa­na.
– Bi­lo ka­kve dru­ge ko­no­ta­ci­je, po­seb­no ne­ga­tiv­ne, ni­su na mjestu, ana­hro­ne su i ni­su u skla­du sa ak­tu­el­nim tre­nut­kom – re­kao je Ni­man­be­gu.
Miss Albania 2014-1
Me­di­ji sa Ko­so­va boj­ko­to­va­li ma­ni­fe­sta­ci­ju

Ne­za­do­volj­ni mje­sti­ma i po­zi­ci­ja­ma ko­ja su im po­nu­đe­na is­pred glav­ne sce­ne, no­vi­na­ri me­di­ja sa Ko­so­va boj­ko­to­va­li su iz­bor za mis Al­ba­ni­je. Oni su, ka­ko sa­zna­je­mo od or­ga­ni­za­to­ra, pred sa­mi po­če­tak pro­gra­ma in­si­sti­ra­li da im se obez­bi­je­de po­zi­ci­je po nji­ho­vom uku­su. Ka­ko je ve­ći­na mje­sta bi­la za­u­ze­ta, zbog ve­li­kog in­te­re­so­va­nja, ni­je im se mo­glo iza­ći u su­sret zbog če­ga je 37 pred­sta­vi­ka ko­sov­skih me­di­ja boj­ko­to­va­lo pra­će­nje do­ga­đa­ja.

Vra­ni­na Meh­me­di mis in­te­li­gen­ci­je

Za naj­ljep­šu Al­ban­ku kon­ku­ri­sa­le su i dvi­je Ul­ci­njan­ke, Vra­ni­na Meh­me­di i Li­ri­do­na Pe­ro­vić. Njih su or­ga­ni­za­to­ri po­seb­no na­ja­vi­li. Po od­lu­ci ži­ri­ja mla­da Vra­ni­na Meh­me­di po­ni­je­la je len­tu Mis in­te­li­gen­ci­je, što su gle­da­o­ci po­zdra­vi­li bur­nim apla­u­zom.

 

Izvor: DAN

YouTube Preview Image