Lji­lja­na Đu­ra­ško­vić: Vlada Ulcinja da upozna javnost i EU – Video

July 10, 2014   | news

Abazovic - Nimanbegu-1Dva go­di­šnja bu­dže­ta

Lji­lja­na Đu­ra­ško­vić je na­ve­la da su još za vri­je­me SFRJ, pri­je vi­še od 30 go­di­na, sru­še­ni mon­ta­žni objek­ti sin­di­ka­ta Ko­so­va, po­zna­ti kao „K je­dan”, na ve­li­koj pla­ži u Ul­ci­nju.
– Ti objek­ti su sru­še­ni rje­še­njem Re­pu­blič­kog ko­mi­te­ta za ur­ba­ni­zam i gra­đe­vi­nar­stvo Cr­ne Go­re 1983. go­di­ne. Po­vo­dom ovog do­ga­đa­ja vo­de se du­go­go­di­šnji sud­ski spo­ro­vi. Kao epi­log efi­ka­sno­sti na­šeg sud­stva Atlas gru­pa tra­ži da još Op­šti­na Ul­cinj na ime šte­te i ka­ma­ta is­pla­ti de­set i po mi­li­o­na eura, što pred­sta­vlja dva go­di­šnja bu­dže­ta Op­šti­ne Ul­cinj. Tre­ba na­gla­si­ti da je Op­šti­na Ul­cinj naj­si­ro­ma­šni­ja na pri­mor­ju i da se ovim po­te­zom lo­kal­na sa­mo­u­pra­va uvo­di u ste­čaj – upo­zo­ri­la je ona.
Zbog to­ga su, ka­ko je na­ve­la, po­sla­ni­ci iz Ul­ci­nja i od­lu­či­li da na ovaj na­čin upo­zna­ju jav­nost s po­me­nu­tim pro­ble­mom. O sve­mu će, po nje­nim ri­je­či­ma, bi­ti oba­vi­je­šte­na i Evro­pa.V.R.

Izvor: DAN

YouTube Preview Image