Pod zi­di­na­ma Sta­rog gra­da Ulcinja, Ruše park da naprave kafanu

July 12, 2014   | news

Pristan-Ulcinj-1-Uve­ćaj sliku +

Tvrd­nje opo­zi­ci­o­nih od­bor­ni­ka u lo­kal­nom par­la­men­tu da u ne­dav­no usvo­je­noj do­pu­ni Pla­na pri­vreme­nih obje­ka­ta ima ne­re­gu­lar­no­sti, pro­te­klih da­na po­ka­za­le su se kao tač­ne. Na vi­še lo­ka­ci­ja u gra­du ni­kli su pri­vrem­eni objek­ti ko­ji­ma ta­mo de­fi­ni­tiv­no ni­je mje­sto. Osim par­kin­ga i dru­gih jav­nih po­vr­ši­na, privremeni objek­ti ni­ču i u par­ko­vi­ma. Je­dan ta­kav pri­mjer je ma­li park pod zi­di­na­ma Sta­rog gra­da, na ko­me se već de­se­tak da­na in­ten­ziv­no gra­di ugo­sti­telj­ski obje­kat. Za­kup­cu tog pro­sto­ra ko­ji je, ka­ko sa­zna­je­mo, iz­dat za 12 hi­lja­da eura, do­zvo­lje­no je čak i da sru­ši po­sta­vlje­ne klu­pe i zi­da ma­li obje­kat. Ni­šta ne bi bi­lo čud­no da se ne ra­di o lo­ka­ci­ji ko­ja je, ne ta­ko dav­no, bi­la u zo­ni mor­skog do­bra i u či­ju je sa­na­ci­ju i iz­grad­nju pri­je ne­ko­li­ko go­di­na isto­i­me­no pred­u­ze­će iz Bu­dve ulo­ži­lo zna­čaj­na sred­stva. U JPMD ni­je­su že­lje­li da ko­men­ta­ri­šu pre­na­mje­nu pro­sto­ra i ru­še­nje klu­pa.
– Taj pro­stor je bio u zo­ni mor­skog do­bra, ali je u me­đu­vre­me­nu usvo­jen DSL, ko­ji ima sna­gu za­ko­na i sa­da vi­še ni­je. Ne že­li­mo da ko­men­ta­ri­še­mo šta se sa­da ra­di, ali sma­tra­mo da je va­žno da se svi ra­do­vi od­vi­ja­ju u skla­du sa pro­pi­si­ma i plan­skom do­ku­me­nat­ci­jom – ka­za­la je port­pa­rol pred­u­ze­ća Je­le­na Je­lu­šić.
U lo­kal­noj upra­vi po­tvr­đe­no nam je da je pro­stor iz­dat pod za­kup, ali bez od­go­vo­ra na pi­ta­nje da li je pri­vrem­nom objek­tu mje­sto na jav­noj po­vr­ši­ni.M.K.

Izvor: DAN