Ulcinjska opozicija protiv davanja zemljišta u zakup akva-par­ka u Što­ju – Video

July 23, 2014   | Ngjarjet - Events

Polin designed a new indoor water park in Ulcinj-MontenegroLink : http://www.polin.com.tr/downloads/list/Videos/804/0/0

UL­CINj- Pred­sjed­nik SO Ul­cinj Fu­ad Ha­dži­be­ti od­lo­žio je ju­če ras­pra­vu o do­no­še­nju od­lu­ke o ras­pi­si­va­nju jav­nog po­zi­va za da­va­nje u du­go­roč­ni za­kup op­štin­skog ze­mlji­šta u Što­ju za grad­nju akva-par­ka, na­kon što su od­bor­ni­ci opo­zi­ci­je upo­zo­ri­li da je pred­met­no ze­mlji­šte pod spo­rom zbog za­htje­va za re­sti­tu­ci­ju. Ina­če, in­te­re­so­va­nje za iz­grad­nju „vo­de­nog gra­da“, od­no­sno akva-par­ka u Što­ju po­ka­za­la je re­no­mi­ra­na tur­ska kom­pa­ni­ja “Po­lin” ko­ja bi na ze­mlji­štu, ko­je se na­la­zi s li­je­ve stra­ne ma­gi­stral­nog pu­ta pre­ma Adi Bo­ja­ni, na po­vr­ši­ni od oko 27 hi­lja­da me­ta­ra kva­drat­nih, gra­di­la po­me­nu­ti obje­kat pri­vre­me­nog ka­rak­te­ra. In­ve­sti­tor bi da ze­mlji­šte za­ku­pi na 30 go­di­na, a da ci­je­na za­ku­pa iz­no­si oko 30 hi­lja­da eura go­di­šnje. Ukup­na in­ve­sti­ci­ja iz­no­si­la bi oko 4,5 mi­li­o­na eura, a Op­šti­na bi kva­drat­ni me­tar iz­da­la po 1,1 euro. –Ne­ko­rekt­no je da o ovo­me ras­pra­vlja­mo, jer se ra­di se o pri­vat­noj imo­vi­ni Pe­tra Ru­do­vi­ća i svo okol­no ze­mlji­šte je pri­vat­no, osim ovo­ga ko­je je pred­met re­sti­tu­ci­je. Taj pro­ces tra­je i ni­je ko­rekt­no da se ovo ze­mlji­šte sad nu­di pod za­kup. Ako do­ne­se­mo od­lu­ku, mo­gli bi­smo se na­ći u si­tu­a­ci­ji da tr­pi­mo ozbilj­ne po­sle­di­ce, kao u slu­ča­ju „Par­ti­zan­ski put“, zbog če­ga je blo­ki­ran ži­ro ra­čun op­šti­ne, upo­zo­rio je od­bor­nik DPS-a An­ton Ka­stra­ti. Pred­sjed­nik OO SNP i od­bor­nik te par­ti­je An­dri­ja Ćet­ko­vić ka­zao je da ni­je do­bio do­volj­no ma­te­ri­ja­la i ski­ce ze­mlji­šta ko­je se nu­di u za­kup što, ka­ko je is­ta­kao, osta­vlja sum­nju da u či­ta­vom po­slu ima ko­rup­tiv­nih ele­ma­na­ta.
–Evo, sa­zna­je­mo da se pla­ni­ra grad­nja akva- pra­ka u bli­zi­ni ku­će pred­sjed­ni­ka SO Fu­a­da Ha­dži­be­ti­ja i ne­da­le­ko od ho­te­la „Ka­za gran­de“ kon­tr­o­ve­r­znog bi­zni­sme­na Na­se­ra Kelj­men­di­ja, pa sve do cen­tra na­se­lja Štoj. Ko­me je to u in­te­re­su, ako zna­mo da se ma­ster pla­nom grad­nja obje­ka­ta tog ti­pa pla­ni­ra na dru­goj lo­ka­ci­ji? Po­sta­vlja se pi­ta­nje za­što baš tu i za­što na ze­mlji­štu ko­je je ne­kad bi­lo pri­vat­no i pred­met je za­htje­va za po­vra­ćaj? Ako bih bio zlo­na­mje­ran, mo­gao bih re­ći da se ra­di o vr­lo ozbilj­noj ko­rup­ci­ji, jer me na to na­vo­di i ne­ki slu­ča­je­vi i po­na­ša­nje iz­vr­šne vla­sti, re­kao je Ćet­ko­vić.
Li­der DUA Me­he­met Zen­ka re­kao je da je po­ku­šaj da se iz­da ze­mlji­šte pod spo­rom pred­log ne­zre­le lo­kal­ne vla­sti.
Pred­sjed­nik So Ul­cinj Fu­ad Ha­dži­be­ti re­kao je da se ra­di ojav­nom po­zi­vu i da ni­je u pi­ta­nju de­fi­ni­tiv­na od­lu­ka. Na­kon što je opo­zi­ci­ja is­ka­za­la oštro ne­go­do­va­nje po tom mpi­ta­nju pred­sjed­nik SO od­lo­žio je iz­ja­ša­va­nje.
M.K.

Izvor: DAN

YouTube Preview Image