Pozitivna: Policija i Morsko dobro odgovorni za krađu motora u Ulcinju

August 24, 2014   | news

Ulcinj-KacemaOpštinski odbor Pozitivne Crne Gore Ulcinj najoštrije osuđuje krađu vanbrodskih motora ribarima iz Starog grada i Pristana i poziva policiju da preduzme sve aktivnosti kako bi se počinioci ovog djela priveli pravdi.

U saopštenju PCG Ulcinj se navodi da treba sačekati da se istraga završi u cjelosti, ali da ukoliko ona ponovo ne urodi plodom, “jasno je da za policiju nema oprvadanja”.

“Na taj način i svaka sumnja koja implicira na povezanost kradljivaca sa istražnim organima postaje osnovana. Pozitivna Crna Gora se stoga nada da će nadležni organi biti na nivou svog zadatka i da će uskoro obavjestiti javnost o ishodu istrage”, saopšteno je.

Iz PCG su naglasili da je druga institucija koja je odgovorna za dešavanja u Kacemi Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom.

“Ono je, po ko zna koji put, pokazala maćehinski i diskriminatorski odnos prema Ulcinju i njenim građanima. Ne samo da godinama nijesu sposobni da Kacemu stave u funkciju i učine je pristojnim mjestom za vezivanje malih barki, već nijesu u stanju da obezbjede ni noćnog čuvara ili pak video nadzor koji bi bio dovoljan da se ovakve stvari više ne dešavaju“, saopšteno je iz Pozitivne.

Zbog toga apeluju na njih da hitno preduzmu mjere i da u što skorijem periodu adaptiraju Kacemu kako se i dalje ne bi brukali sa tablom na kojoj piše da „lučica nije u funkciji“.

„Na taj način bi sa sebe skinuli svaku odgovornost, a naše ribare zaštitili od ovakvih neprijatnih dešavanja“, zaključili su iz OO Pozitivne Ulcinj.

Vijesti Online