DPS Ulcinj traži smjenu Ljora Nrekića i Sanje Vlahović

September 1, 2014   | Ngjarjet - Events

DPS-ULCINJKadrovske promjene na čelu odbora Demokratske partije socijalista DPS u Ulcinju izvjesne su i najvjerovatnije će se dogoditi nakon održavanja opštinskih izbornih konvencija, rečeno je Danu nezvanično u toj partiji.

Tu informaciju predstavnicima grupacije nezadovoljnih članova ulcinjskog DPS-a saopštio je politički direktor stranke Tarzan Milošević na sastanku koji je na njegovu inicijativu održan krajem avgusta u Petrovcu.

Kako saznaje Dan, Milošević je o problemima u ulcinjskom odboru razgovarao sa Muhamedom Spužom, koji je nedavno sa još 60 nezadovoljnih članova najavio da će pokrenuti inicijativu za smjenu predsjednika opštinskog odbora Ljora Nrekića, zbog niza zloupotreba u partiji i loše vođenih postizbornih pregovora o formiranju vlasti u Ulcinju.

„Milošević je sugerisao grupaciji nezadovoljnih članova koje je predvodio Spuža da se strpe još nekoliko mjeseci i sačekaju da se, kroz proceduru koju propisuje Statut DPS-a, stvore uslovi za izbor novog rukovodstva. Poručio je da centrala Demokratske partije socijalista neće štititi nikoga za koga se dokaže da je zloupotrebljavao položaj unutar partije i izazavao nezadovoljstvo članstva“, saopštio je izvor Dana.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, nakon ljetnjih odmora, dešavanjima u ulcinjskom DPS-u baviće se i Predsjedništvo stranke.

Nezadovoljni članovi ranije su zatražili ostavke Nrekića i koordinatora u ime centrale iz Podgorice za Ulcinj, Sanje Vlahović i Gorana Jevrića, optužujući ih za loše stanje u stranačkoj organizaciji i to što je DPS nakon lokalnih izbora u januaru ostao u opoziciji uprkos najviše osvojenih mandata u Skupštini opštine, i to devet.

Izvor: DAN / CDM