Bajkeri u starom gradu Ulcinja

September 9, 2014   | news

Bajkeri u starom gradu UlcinjaViše stotina “Bajkera” je dva dana boravila na Velikoj plaži u autokampu “Safari”. Nakon velike žurke, zabave i provoda i naravno velikog “defilea” kroz ulcinjske ulice, danas su napustili naš grad. Silne mašine i ogroman broj KS ulijevalo je respekt i poštovanje, dok je kolona prolazila gradskim ulicama. Među njima ima puno mladih entuzijasta, ali ima i ljudi raznih profila, kojima je zajednički hoby motor.

Bajkeri u starom gradu Ulcinja-1

Jučer sam imao čast i zadovoljstvo da jednoj biranoj grupi “Bajkera”budem vodič, kroz Stari grad. Sam dolazak motorima do Velike skele bila je scena koju je vrijedno pomenuti, jer je to bio poseban događaj za turiste i građane, koji su se zatekli u tom dijelu Pristana i plaže. Među njima je bilo “bajkera” iz svih dijelova bivše Jugoslavije, Albanije, Bugarske i sa Kosova. Muškarce i žene raznih profila i profesija najviše je interesovala istorija, kultura i nekadašnji turizam kod nas..s obzirom da je među njima bilo i onih koji pamte ta vremena.

Bajkeri u starom gradu Ulcinja-12

Ljubazan personal apartmanskog komleksa “Dvori Balšića” i “Palate Venecija” gdje je bio i organizovan glavni doček gostiju, bilo je, kao i uvijek kada se organizuju slične manifestacije, na visokom nivou. I ja sam imao posebnu inspiraciju da im pričam, s obzirom da je među njima bilo nekoliko njih, koji su bili vrsni poznavaoci opšte istorije, posebno istorije naših krajeva…

Bajkeri u starom gradu Ulcinja-9

Na kraju moram da pohvalim i organizatore ove manifestacije, koji su za svo vrijeme boravka gostiju u našem gradu bili mobilni 24 sata… Zbog svega ovoga ubijeđen sam, i hoću da vjerujem da su gosti iz našeg grada ponijeli lijepe i nezaboravne utiske….

 

Ismet Karamanaga Facebook