Niže cijene ne spašavaju crnogorski turizam

September 10, 2014   | Ngjarjet - Events

Ulqini-sot-3Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović, smatra da spuštanjem cijena turističkih usluga i proizvoda ne bi bio riješen problem crnogorskog turizma.

Iz Centralne banke su saopštili da Crna Gora mora da unaprijedi cjenovnu konkurentnost kada je riječ o turizmu, jer postaje preskupa, ne samo u smještaju, već i u svim pratećim uslugama.Radulović kaže da je najlakše reći da se spuste cijene

„Nije poenta u cijenama. Najlakše je reći spuštite cijene. Mi bismo to uradili i bez apela Centralne banke Crne Gore kad bi znali da je to rješenje i da će to da nas spasi i da će nam biti bolje. Nije poenta u cijenama, poenta je u tome što i kako nudimo i što turista dobije kad dođe u Crnu Goru“, saopštio je Radulović.

On smatra da treba stvoriti uslove da što više lou kost aviokompanija leti prema Crnoj Gori, kao i pomoći Montenegro Airlinesu da može da spušti cijene.

„Sa manjom cijenom aviokarte iz Evrope siguran sam da bi doveli više gostiju nego što inače dovode. Taj novac koji bi kao subvenciju davali Montenegro Airlinesu bi se kompenzirao kroz indirektnu potrošnju i kroz veći broj gostiju koji bi došli u Crnu Goru. To su uradile druge države, zašto ne bismo i mi“, kazao je Radulović.

Izvor: Mondo.me